Judo 8 mrt 2019 Jan De Raab

Rentree voor Kim Polling tijdens de Grand Prix Marrakech in Marokko

Een echte rentree is het, althans als je het strict wil interpreteren, maar in internationaal opzicht is het dat natuurlijk wel. Het decor is de Grand Prix Marrakech in Marokko. Daar moet het gebeuren voor Kim Polling. De judoka stond al eerder op de mat, tijdens het toernooi van Veneto. De Zevenhuizense was in de finale, ruim twee weken geleden, te sterk voor de Italiaanse Lucia Tangorre, die ze met ippon versloeg. De viervoudig Europees kampioen (28) stond een half jaar buitenspel en keert terug na een hernia-operatie.

Haar (echte) internationale rentree vindt dus plaats op de Grand Prix Marrakesh. Zelf kijkt ze er met een meer dan gemiddelde spanning naar uit. „Ik heb er 312 dagen op moeten wachten, geteld vanaf het moment dat ik erachter kwam dat ik een hernia had, maar zaterdag is het dan eindelijk zover: ik kan weer los op de wedstrijdmat”, aldus Polling op haar Facebookpagina.

Marokko

In Marokko mag Polling direct aan de bak op de Grand Prix Marrakech wat van 8 tot en met 10 maart wordt gehouden. In de eerste ronde neemt ze het op tegen de Spaanse Sara Rodriguez. „Ik heb er onwijs veel zin in en ik voel me ook goed en sterk. Maar of het al echt realistisch is om te verwachten dat ik meteen weer op het podium sta, zullen we morgen zien”, aldus Polling.

„Nadat ik er na de Olympische Spelen een jaar uit had gelegen, had ik namelijk even een aantal toernooien nodig om weer terug op niveau te komen. Maar goed, ik ga in elk geval m’n best doen en hopelijk kan ik dat combineren met mooi judo.”

Sara Rodriguez

In Sara Rodriguez treft Polling een tegenstander van formaat. De Spaanse won een bronzen medaille op de World Cadet Championships in 2013 in Miami en tijdens het EYOF in Utrecht. In 2011 won ze Europees brons op Malta in 2011 en ze won brons bij de Olympische Jeugdspelen in Nanjing in 2014, U78kg. In 2015 won ze Europees brons in Oberwart en zilver in Malaga in 2016. Ze won de Europa Cup in Malaga in 2016. In 2017 won ze goud op de African Open in Casablanca en in 2018 won ze de European Open in Madrid.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Rentree voor Kim Polling tijdens de Grand Prix Marrakech in Marokko
Sluiten