Formule 1 26 nov 2018 Marlon Labrie

Resport Replay #7: Fernando Alonso zijn eerste GP overwinning

Gisteren reed F1 coureur Fernando Alonso zijn allerlaatste F1 Grand Prix ooit. Met een elfde plek sloot hij gisteren de Grand Prix van Abu Dhabi en zijn Formule 1 carrière af. De Spanjaard werd in 2005 en 2006 wereldkampioen en won in zijn roemrijke carriere in totaal 32 Grand Prix. Vandaag nemen we waardig afscheid van deze raceheld. Geniet nog even van zijn allereerste GP overwinning ooit, dat was 24 augustus 2003 in Hongarije.

Fernando Alonso jongste GP winnaar ooit

We nemen je mee naar 24 augustus van het jaar 2003. In een zonnig Hongarije zou die dag een heerlijke race worden gereden met Fernando Alonso in de hoofdrol. De 22-jaar jonge Spanjaard legde de dag voor de Grand prix al een goede basis. In de kwalificatie was Alonso de snelste en dat resulteerde in een pole positie, gevolgd door Ralf Schumacher en Mark Webber. Een goede generale repetitie voor een historische dag.

Check hieronder de kwalificatie resultaten van de GP van Hongarije in 2003

Kwalificatie GP Hongarije 2003 Fernando Alonso pole

De historische race

Alonso, die op pole position mocht beginnen na zijn sterke kwalificatie, was als een speer weg en als eerste bij de allereerste bocht. De Spanjaard reed op de eerste plek met Webber en Räikkönen in zijn nek. Na een pitstop om bij te tanken (wat toen nog mocht) kwam de jonge hond achter Räikkönen te rijden, die nog wel moest pitten. Na een aantal inhaalacties reed Alonso weer op de eerste plek met Räikkönen en Mantoya achter zich.

De pijlsnelle Spanjaard kon de andere coureurs achter zich houden en reed zo oppermachtig naar de GP overwinning. Hiermee was Fernando Alonso officieel de jongste GP winnaar ooit! Een geweldige prestatie die de basis werd van een geweldige carriere waarin Alonso twee wereldkampioen zou worden!

Alonso beschrijf de winst als volgt “..a dream come true. I am 22 years old and I have my first victory. I hope I have a long career with lots more victories”. Die overwinningen kwamen er. In totaal schreef de racelegende 32 GP overwinningen op zijn naam.

Check hieronder de volledige uitslag van de geweldige race

GP Hongarije 2003 overwinning Fernando Alonso

Geniet van de race

Bekijk hier de geweldige beelden terug van de fantastische race die gewonnen werd door de 22 jarige Spanjaard.

Meer sport uit de oude doos zien? Volgende week maandag staat er weer een Resport Replay voor je klaar. Liever de Formule 1 uit het heden volgen? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Resport Replay #7: Fernando Alonso zijn eerste GP overwinning
Sluiten