Nieuws 3 feb 2019 Jan De Raab

Richard Veenstra wint de Dutch Open finale: 3 – 2

Richard Veenstra is in zijn missie geslaagd: het winnen van de Dutch Open. Met de overwinning van ‘Flyers’ heeft het Dutch Open sinds 2006 weer een Nederlandse winnaar. In dat jaar was het Raymond van Barneveld die het toernooi op zijn naam wist te zetten.

Richard Veenstra wint Dutch Open overtuigend

Veenstra was in de finale te sterk voor de Schot Ryan Hogarth. De darter uit Ossenzijl wist de zenuwen onder controle te houden en met 3 – 2 in sets stapte hij als een tevreden man van het podium. Eerder op de dag rekende Richard Veenstra al af met Michael Stoeten, Carlo van Peer, Luc Peters, Kevin Doets en Jeffrey van Egdom.

Mikuru Suzuki wint bij haar debuut

Bij de dames ging de zege naar de Japanse Mikuru Suzuki. Eerder wist ze ook al met haar partner het koppeltoernooi op haar naam te schrijven. In de finale rekende ze af met een van de beste vrouwelijke darters die Nederland rijk is, Aileen de Graaf. Voor Suzuki was het de eerste keer dat ze deelnam aan de Dutch Open nadat ze eerder dit jaar op de Lakeside de titel opeiste.

Enkel Nederlandse winnaars bij de jeugdonderdelen

Bij de jeugd was het een strijd tussen louter Nederlanders. Ook op deze drie onderdelen bleek dat het darten nog immer populair is en dat de NDF zich geen zorgen hoeft te maken over de nieuwe aanwas de komende jaren. Bij de junioren was het Daan Bastiaansen die met een 4 – 2 zege duidelijk sterker was dan James Beeton. Pim Bijnen haalde een 3 – 0 overwinning op Daan Bernink. Bij de meisjes was het Layla Brussel die met 3 – 1 aan het langste einde trok in haar finale tegen Rosanne van der Velde.

Dartsnieuws

Reageer op artikel:
Richard Veenstra wint de Dutch Open finale: 3 – 2
Sluiten