Voetbal 3 okt 2018 Jelle van Es

Deze twintigjarige jongen is de rijkste voetballer ter wereld

Als je vandaag de dag een beetje rijk wilt worden met voetbal, dan moet je of van een zeer speciaal hoog niveau zijn, of er voor kiezen om te voetballen in landen waar je veel verdient. Denk daarbij maar aan het Midden-Oosten en China. Kijken we naar voetbalspelers als Neymar, Ronaldo en Messi, dan zijn dat spelers die qua geld er zeer warm bij zitten. Je zou denken dat dat één van hen de rijkste voetballer ter wereld is, maar niks is minder waar. Die titel gaat naar de twintigjarige Faiq Bolkiah.

Faiq Bolkiah als rijkste voetballer ter wereld

Nu is de kans klein dat je ooit hebt gehoord van Faiq Bolkiah en hem waarschijnlijk ook niet als de rijkste voetballer ter wereld zou zien. Toch is het een jongen met een enorm vermogen. Volgens de laatste schattingen zou hij een vermogen hebben van twintig miljard dollar, wat neerkomt op zo’n zeventien miljard euro. Daarmee zou hij er voor kunnen kiezen om zelf een voetbalclub te kopen, die voorzien van de beste voetballers ter wereld, zichzelf aan te stellen als speler-coach en altijd mee te spelen. Maar in plaats daarvan kiest hij er voor om een ‘gewone’ voetbalcarrière te volgen. Eentje die hem terecht heeft gebracht bij Leicester City, waar hij nog wel even zijn debuut moet maken.

rijkste voetballer

Maar hoe kan het dat deze onbekende speler zo belachelijk rijk is? Nou hij is lid van de koninklijke familie van Brunei. Als neefje van Sultan Hassanal Bolkiah heeft hij simpelweg enorm veel geld. Daarmee had hij kunnen doen wat hij wil, maar in plaats van dagelijks te baden in champagne, besloot hij naar het koude Engeland te gaan om daar te kijken of hij op een andere manier naam voor zichzelf kan maken. Hij is nog enorm jong, dus hij heeft nog alle tijd om zijn debuut te maken, maar hij heeft al wel wat interlands achter zijn naam staan. Nu is dat relatief makkelijk, omdat Brunei nou niet echt bekend staat als een voetballand, maar toch.

Reageer op artikel:
Deze twintigjarige jongen is de rijkste voetballer ter wereld
Sluiten