Formule 1 22 nov 2018 Jelle van Es

Comeback-kid Robert Kubica keert terug in de Formule 1

De geruchten waren er al langer, maar de kogel is nu door de kerk: Robert Kubica keert terug in de Formule 1. Volgend jaar racet hij bij Williams Racing, waar hij de Rus Sergej Sirotkin vervangt. Hij gaat samen rijden met George Russel, die op het punt staat om dit weekend de Formule 2 te winnen.

Robert Kubica in de Formule 1 is een sprookje

De terugkeer van Robert Kubica is wat ons betreft verdiend. De afgelopen jaren heeft hij verschillende tests gereden voor Renault en Williams, waarbij hij behoorlijk goede rondetijden wist te rennen. Robert Kubica is echter ook een risico. In 2011 deed hij mee aan de Rally van Andorra. Daarbij verongelukte hij zwaar en werd hij met diverse breuken naar het ziekenhuis overgebracht. Met name zijn hand was zwaar gewond en men twijfelde of deze geamputeerd moest worden. Dat werd uiteindelijk niet gedaan, maar het was nog wel de vraag of hij hem nog goed kon gebruiken.

Robert Kubica

Robert Kubica liet zich echter daar niet door ontmoedigen. In 2013 keerde hij terug in het rallykampioenschap, waarbij hij zelfs kampioen werd in de WRC-2 klasse. Hij liet echter wel altijd weten dat hij terug wilde keren naar de Formule 1.

Voor het afgelopen seizoen had hij goede papieren, maar koos Williams uiteindelijk voor Sirotkin, omdat die veel geld mee bracht. Iets dat voor het team zeer handig is. Kubica zou voor het nieuwe seizoen 10 miljoen euro aan sponsorgelden binnen brengen.

Robert Kubica Driving the Williams FW41 during the F1 2018 Testing

This video is entirely dedicated to Robert Kubica, Polish current test and reserve driver for Williams F1, who drove the FW41 in the afternoon of the 2nd day of F1 2018 winter tests. So amazed to see him back in a F1 car!

Kubica reed tussen 2006 en 2010 in de Formule 1. Daarbij wist hij 12 keer het podium te halen en won hij de Grand Prix van Canada in 2008. Hoge verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn er niet, daarvoor heeft Williams het afgelopen jaar nog geen deuk in een pakje boter gereden. Maar het feit dat hij nu een tweede kans krijgt, is het ultieme bewijs dat je altijd moet geloven in je dromen.

Reageer op artikel:
Comeback-kid Robert Kubica keert terug in de Formule 1
Sluiten