Voetbal 5 jan 2019 Jan De Raab

Roberto Firmino: de beste Braziliaanse voetballer van Europa

Eindelijk! Het is hem gelukt. Roberto Firmino is uitgeroepen tot de allerbeste Braziliaanse voetballer op de Europese voetbalvelden. Roberto wie? Firmino, je weet wel, de aanvaller van Liverpool. Mocht de naam niet direct een zucht van herkenning opleveren, dan is dat niet zo heel vreemd. De verkiezing tot beste Braziliaanse voetballer van Europa heeft hij niet zozeer te danken aan zijn onnavolgbare traptechniek, het gemak waarmee hij doelpunt na doelpunt weet te scoren of zijn grote respect voor de tegenstander. Nee, Firmino maakt deel uit van het Engelse Liverpool wat afgelopen jaar de finale van de Champions leagua behaalde. Dan heb je natuurlijk al snel een streepje voor.

Roberto Firmino: numero uno

Van het aantal doelpunten in de premier League hoeft hij het niet te hebben. Firmino scoorde slechts acht keer. Wel gaat ‘zijn’ club aan de leiding en die prestatie straalt natuurlijk op hem af. Bij de verkiezing tot Beste Braziliaanse voetballer in Europa liet Firmino wel mooi gevestigde namen als Marcelo (Real madrid) en Neymar (Paris saint Germain) achter zich.

Roberto Firmino

Sambafoot

Nu valt er heel wat af te dingen op de uitslag van de verkiezing. Zo werd de uitslag bepaald door de stemmen van journalisten, VIP’s en bezoekers van de website Sambafoot. Met meer dan 123.000 geldig uitgebrachte stemmen behaalde Roberto Firmino ruim 21.8 procent. Geen meerderheid dus, maar wel voldoende. Na Philippe Coutinho (2016) is hij de tweede Braziliaan in dienst van Liverpool die de prestigieuze award in ontvangst mag nemen.

Goede prestatie in de Champions League

Het verschil met de nummer twee is aanzienlijk. Marcelo kreeg namelijk ‘slechts’ 20.5 procent van de stemmen en Neymar moet het doen met een schamele 18.5 procent. De aanvaller van Liverpool deed het overigens in de Champions League aanzienlijk beter dan in de Premier League. Op Europees niveau scoorde hij maar liefst 15 maal.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Roberto Firmino: de beste Braziliaanse voetballer van Europa
Sluiten