Tennis 5 feb 2019 Jan De Raab

Robin Haase wint in Sofia en staat in de tweede ronde van het ATP-toernooi

Met de goede prestaties van Kiki Bertens in Sint-Petersburg, zouden we bijna vergeten dat er ook nog een mannelijk topper rondloopt. Robin Haase heeft zich op het ATP-toernooi in het Bulgaarse Sofia verzekerd van een langer verblijf. De Nederlander, momenteel nummer 54 van de wereld, versloeg de Bulgaar Dimitar Kuzmanov in twee sets: 6-2 en 6-4. Het was een redelijk ongelijke strijd. De nummer 336 van de wereld kon het Haase op geen enkel moment moeilijk maken en stapte met een illusie armer en een ervaring rijker van de baan.

Robin Haase speelt met zelfvertrouwen

De 282 plaatsen verschil tussen de boomlange Haase en Kuzmanov, maakten de wedstrijd tot een formaliteit. Met de winst tegen Tsjechië in de Davis Cup nog vers in het hoofd (3-1), blaakte Haase van het zelfvertrouwen. Dat bleek ook uit het verloop in de eerste set, slechts 34 minuten had Haase nodig om de eerste set naar zich toe te trekken.

Eerste tweede ronde plaats van 2019

De tweede set had toen al meer weg van een trainingspartij. In de derde game sloeg Haase al toe door een break te plaatsen. Vanaf dat moment was het al duidelijk dat dit geen derde set zou gaan opleveren. De Bulgaarse tegenstander kon niet imponeren en de psychologische dreun van de eerste set leidde tot veel onnodige fouten. Ook bij Haase liep het niet zo soepel als in de eerste set. De ervaring was echter genoeg om ook de tweede set en daarmee de partij in zijn voordeel te beslissen. Bij een stand van 4-3 kreeg Haase wel een breakpoint tegen, maar dat was dan ook alles. Met 6-4 won Haase ook de tweede set en kon tevreden terugkijken op de eerste ronden van het ATP-toernooi in Sofia.

Robin Haase versus Medvedev

De volgende ronde zal ongetwijfeld lastig zijn voor Robin Haase. Hij mag dan aantreden tegen de als derde geplaatste Medvedev. In de eerste ronde zagen we hem nog niet in actie.
In de volgende ronde neemt Haase het op tegen de als derde geplaatste Daniil Medvedev. De Rus hoefde in de eerste ronde nog niet in actie te komen. In 2018 strandde Haase al in de eerste ronde in Sofia. In het dubbelspel had hij mer geluk. Samen met Matwé Middelkoop won hij toen de finale.

Algemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Robin Haase wint in Sofia en staat in de tweede ronde van het ATP-toernooi
Sluiten