Voetbal 23 sep 2018 Jan De Raab

Dit is waarom Cristiano Ronaldo rood kreeg in de Champions League

In het heetst van de strijd kan er van alles gebeuren en het voetbal is geen uitzondering op die regel. In oorlog en in de liefde is alles geoorloofd, en steeds vaker schijnt die regel op te gaan voor het voetbal. Althans dat wordt vaak gedacht. Gelukkig hebben we nog steeds twee belangrijke middelen in het voetbal om fair play mogelijk te maken: de gele en de rode kaart. Deze keer werd Cristiano Ronaldo het slachtoffer van een overijverige scheidsrechter en mocht hij het veld vroegtijdig verlaten. De vraag is nu of dat wel geheel terecht was.

Eerste rode kaart voor Ronaldo in de CL

Tijdens de openingsmatch van Juventus tegen Valencia werd de Portugese aanvaller bestraft met rood en brak vervolgens in tranen uit.

Experts, sociale media gebruikers en de rest van de bevolking die de wedstrijd had gezien probeerden te begrijpen waarom die kaart werd getrokken. Een voormalig Spaanse scheidsrechter heeft echter een poging ondernomen om de beslissing van de leidsman uit te leggen.

Trappen = een gewelddadige handeling = rood

Eduardo Iturralde González heeft gezegd dat het Ronaldo’s trap was die resulteerde in een rode kaart. Het trekken aan de haren van de tegenstander gebeurde pas daarna. Volgens de 51-jarige, is de officiële uitspraak dat een rode kaart wordt getoond voor een trapbeweging. Of het daarmee een terechte beslissing was is voer voor een andere discussie.

Reageer op artikel:
Dit is waarom Cristiano Ronaldo rood kreeg in de Champions League
Sluiten