Nieuws 10 sep 2018 Jelle van Es

Romano Fenati pleegt een moordaanslag in de Moto2-race

Afgelopen weekend werd in Misano de meest recente MotoGP-race gehouden. In de hoofdklasse van de MotoGP wist Dovizioso de winst te pakken voor Marquez en Crutchlow. Het gesprek na het weekend ging echter over hetgeen dat in de Moto2-klasse gebeurde. Daar pleegde Romano Fenati een moordaanslag op Stefano Manzi.

De moordaanslag van Romano Fenati in de Moto2

Op volle snelheid kwam Fenati naast Manzi te rijden. Dan zou je daar gewoon voorbij moeten rijden, zeker wanneer je strijd in het achterveld. Maar in plaats daarvan besloot hij in de rem van Manzi te knijpen, die vervolgens maar net op zijn motor kon blijven. Het incident uit de Moto2 is hieronder terug te bekijken.

Romano Fenati Misano 2018 Moto 2

Le geste irresponsable De Romano Fenati (ITA) lors de la course moto 2 de Misano 09.09.2018

Na deze belachelijke actie werd Fenati gelijk met een zwarte vlag uit de race gehaald. Ook is hij voor twee wedstrijden geschorst. Zijn team kan daarbij overigens wel gebruik maken van een vervanger. Fenati verdedigt zijn dwaze actie door te stellen dat Manzi hem daarvoor van de baan afreed. En Manzi kreeg daarvoor ook een straf, maar het is en blijft wel belachelijk dat hij het recht in eigen handen nam.

De race in de Moto2-klasse werd overigens gewonnen door Bagnaia voor Oliveira en Schrotter. De Nederlander Bo Bendsneyder sloot de race af op een twintigste plaats.

Update: Romano Fenati is na deze walgelijke actie ontslagen door zijn team. Hun verklaring was als volgt: “Dit heeft alles te maken met onsportief, gevaarlijk en beschadigend gedrag, wat het imago van iedereen binnen dit team schade berokkend. Er is geen enkele mogelijkheid om de rijder een hand boven het hoofd te houden. We hebben tot onze grote spijt een daad waargenomen waarbij het leven van een andere rijder in gevaar werd gebracht. Het team en al haar sponsoren willen hun excuses aanbieden aan alle fans van het motorracen.”

Reageer op artikel:
Romano Fenati pleegt een moordaanslag in de Moto2-race
Sluiten