Voetbal 7 nov 2018 Jelle van Es

Voetballegende Ronaldinho heeft een schuld van twee miljoen euro

Ronaldinho is één van de beste voetballers die we op de voetbalvelden hebben mogen aanschouwen. Hij schitterde bij Barcelona en was een belangrijke speler in het Braziliaanse elftal, waarvoor hij 97 keer uitkwam en 33 keer scoorde. In 2015 zette hij een punt achter zijn carrière en begon hij zich te richten op een maatschappelijke carrière. Daarin is hij nu bijvoorbeeld de ambassadeur van Barcelona. Echter lijkt het niet helemaal goed te gaan met hem. Hij heeft de afgelopen jaren wat schulden gemaakt en moet zodoende maar liefst twee miljoen euro terug betalen. Als gevolg daarvan heeft de rechter bepaald dat zijn paspoort ingenomen moest worden en kregen de autoriteiten inzicht in zijn bankgegevens. En daar schrokken ze nogal van

Ronaldinho kan net een Big Mac-menu halen

Er stond namelijk een lullige zes euro op zijn rekening. Volgens mij net genoeg om een Big Mac te halen. En dat lijkt niet helemaal overeen te komen met de glansrijke carrière van de Braziliaan en hoe hij zich verplaatst over de wereld. Met andere woorden, het vermoeden is er dat hij het geld ergens heeft. Naar verluid wil hij wel meewerken en probeert hij een aantal panden die hij bezit te verkopen.

Ronaldinho

Het is niet voor het eerst dat een voetballer na zijn carrière in de financiële problemen komt. Maar in het geval van Ronaldinho denk je toch dat de beste man binnen zijn tijd vele tientallen miljoenen met contracten en sponsordeals te hebben binnengehaald en dat toch ergens te hebben bewaard voor de tijd dat hij niet meer op de groene mat zou staan.

Misschien dat hij straks Adriano achteraan kan gaan. Die voormalige topspeler verdient vandaag de dag zijn brood door drugs te verhandelen en daar met heel wat gevaarlijke wapens op de foto is gelegd. Hopelijk gaat het Ronaldinho beter af dan zijn voormalige ploeggenoot.

Reageer op artikel:
Voetballegende Ronaldinho heeft een schuld van twee miljoen euro
Sluiten