Cristiano Ronaldo beschuldigd van verkrachting

Cristiano Ronaldo is door een Amerikaanse vrouw beschuldigd van verkrachting. Het slachtoffer, de 34-jarige Kathryn Mayorga, bracht in de Duitse krant Der Spiegel haar verhaal naar buiten. Ronaldo zou haar in 2009 hebben verkracht in een penthouse-appartement in Las Vegas. Ronaldo ontkent vooralsnog dat het om verkrachting zou gaan. Volgens hem was er sprake van seks met wederzijdse toestemming.

Zwijgcontract

Der Spiegel berichtte vorig jaar al dat de voetballer beschuldigd werd van verkrachting door Mayorga. Ook toen ontkende Ronaldo. Wel kwamen de twee partijen tot een regeling, Ronaldo betaalde het vermeende slachtoffer ruim 320.000 euro. In ruil voor dit bedrag zou Mayorga schriftelijk hebben geaccepteerd niet meer over het incident te praten.

Daar heeft de Amerikaanse nu, negen jaar na het voorval, spijt van. ‘Ik ben nooit opgehouden hem én mezelf aan te klagen. Hem om wat hij heeft gedaan en mezelf omdat ik die overeenkomst heb ondertekend.’ Aldus Mayorga.

Psychologisch beschadigd

De reden dat het vermeende slachtoffer nu alsnog met het verhaal naar buiten komt is het feit dat haar nieuwe advocaat, na de zaak maanden te bestuderen, een aanklacht indiende tegen de Portugese sterspeler. Deze advocaat, genaamd Leslie Mark Stovall, is erop uit om de het zogenaamde zwijgcontract nietig te verklaren. Mayorga zou ten tijde van onderteken, psychologisch te beschadigd zijn geweest als gevolg van het misbruik.

Kathryn Mayorga

Een forensisch psychiater bevestigde dit eerder dit jaar na het vermeende slachtoffer onderzocht te hebben en spreekt van ‘posttraumatische stress en een depressie als direct en exclusief gevolg van het seksuele geweld door Mr. Ronaldo”. Volgens Stovall zouden de advocaten van Ronaldo misbruik hebben gemaakt van deze labiele toestand van Mayorga.

Wat zou er gebeurd zijn?

De vermeende verkrachting zou volgens de Amerikaanse begonnen zijn in een nachtclub in Las Vegas. Ronaldo zou haar hebben aangesproken en gevraagd om mee te komen waarna ze werd voorgesteld aan zijn vrienden. Na samen wat te praten en te drinken zou de toentertijd kersverse speler van Real Madrid om haar nummer gevraagd hebben. ‘Ik heb het gegeven, dan ging hij weg. Ik dacht: oké, cool.’

Later stuurde Ronaldo haar een bericht, zegt Mayorga. De vrouw, haar vriendin, Ronaldo en zijn groepje ontmoetten elkaar in de lobby van het hotel, waarna ze samen naar het appartement van Ronaldo zijn gegaan. Sommigen zouden in de jacuzzi zijn gaan zitten. Ronaldo bood haar zwemkleding aan, vertelt Mayorga.

Mayorga zegt dat ze vervolgens naar een badkamer ging om zich om te kleden. Toen ze enkel shorts droeg, kwam Ronaldo plotseling binnen, met zijn geslachtsdeel uit zijn broek. ‘Hij stond naast me en wilde dat ik zijn penis zou aanraken. Hij heeft me gesmeekt: het is maar voor 30 seconden! Ik zei nee. Dan zei hij dat ik hem in m’n mond moest doen. Wat een idioot! Ik heb gelachen en gedacht: dit is een grap. Deze kerel is zo beroemd en hij ziet er zo goed uit, maar hij is een engerd.’

Ronaldo zou het er niet bij hebben gelaten. ‘Op een gegeven moment zei hij iets van: ik laat je gaan als je me een kus geeft. En ik zei: oké. Ik kus je, maar ik raak je niet aan.’

Kathryn Mayorga beweert hem alleen een kus gegeven te hebben. Maar dit zou de situatie alleen maar hebben verergert en Ronaldo alleen maar meer opgewonden hebben gemaakt. ‘Hij heeft me overal aangeraakt, ook van onder en hij wilde me overal kussen. Ik heb hem van me weggeduwd en weer nee gezegd.’

Volgens Mayorga gaf Ronaldo niet op en trok hij haar naar een slaapkamer. ‘Ik heb hem weer weggeduwd. Hij heeft geprobeerd mijn ondergoed uit te trekken. Ik heb me vervolgens in een balletje opgerold en heb geprobeerd met beide handen mijn vagina te beschermen. Toen is hij op mij gesprongen.’ Ze zegt dat ze ‘‘no, no, no’’ riep. Maar hij zou haar anaal hebben verkracht, beweert Kathryn Mayorga. Zonder condoom en zonder glijmiddel.

Ronaldo heeft vooralsnog geen reactie gegeven op de beschuldigingen

Ronaldo een lesje leren

De dag na het vermeende incident is Mayorga naar de politie gegaan. Ze laat in haar aanklacht echter niet weten dat het om Ronaldo gaat. Haar advocate adviseert haar om het verhaal niet naar buiten te brengen. Mayorga zegt echter: Ik wilde hem een lesje leren. En ik wilde dat hij de therapieën zou betalen waarvan ik zeker was dat ik ze nodig zou hebben. Nooit wilde ik mezelf verrijken. Maar ik wilde in zijn ogen kunnen kijken en zeggen wat hij me heeft aangedaan.’

Er zijn tijdens de zaak verschillende vragenlijsten ingevuld door Ronaldo, Mayorga en de schoonbroer en neef van de voetballer. Hier komen veel tegenstrijdigheden in voor. De Belgische krant De Standaard heeft deze vragenlijsten mogen inkijken. Meer weten over de verschillende versies van het verhaal die in de vragenlijsten naar boven kwamen? Lees het hier.

Ronaldo heeft vooralsnog geen reactie gegeven op de beschuldigingen. ‘Elke berichtgeving hierover zou niet wettelijk zijn’, meldde een advocaat van Ronaldo.

Wil je lezen over een andere voetballer die zich op zijn zachtst gezegd niet helemaal netjes heeft gedragen bij de vrouwtjes? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo beschuldigd van verkrachting
Sluiten