Voetbal 2 nov 2018 Jan De Raab

Ronaldo ging naar Juventus uit onvrede

Na een aanvankelijk moeizame start bij Juventus, heeft Christiano Ronaldo zijn draai gevonden bij de Italiaanse club. Na tien wedstrijden staat de Portugees op zeven doelpunten uit tien wedstrijden en heeft daarmee zijn waarde voor het elftal bewezen.

Vergelijking met John Charles

De legendarische Welshman John Charles was de laatste die een dergelijk resultaat behaalde en scoorde hetzelfde aantal als Ronaldo in de eerste tien wedstrijden. In zijn eerste seizoen in Italië was Charles de topscorer van Serie A met 28 goals en werd hij uitgeroepen tot speler van het seizoen toen Juventus de Scudetto won. Hij speelde vijf jaar lang in Turijn, scoorde 108 doelpunten in 155 wedstrijden, won drie keer het scudetto (Italiaans kampioenschap) en twee maal de Italiaanse beker. Hij werd derde in de Ballon d’Or verkiezing in 1959.

Door zijn vruchtbare samenwerking met Sívori en Boniperti in de frontlinie van Juventus verdiende het trio de bijnamen The Holy Trident en The Magical Trio; Charles werd tijdens zijn vijf seizoenen met de Italiaanse club ook wel Il Gigante Buono (The Gentle Giant) genoemd vanwege zijn indrukwekkende lengte en fair play. Het respect dat Charles verdiende bij de Juventus-fans werd getoond toen, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan ​​van de club in 1997, zij hem de allerbeste buitenlandse speler van de club verkozen.

Duurste transfer voor Juventus

Ronaldo heeft een betere start gehad dan enkele grote Bianconeri-sterren in de voorbije jaren. Gonzalo Higuain, Carlos Tevez en Filippo Inzaghi scoorden ‘slechts’ zes doelpunten in hun eerste tien partijen. Spelers als Alessandro Del Piero, Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet kwamen gemiddeld niet verder dan een doelpunt per wedstrijd. Daarmee wordt het verschil wel erg duidelijk.

Rondaldo’s kant van het verhaal

Ronaldo legde onlangs uit waarom hij besloot te vertrekken bij Real Madrid. Het had niets te maken met Zinedine Zidane die na drie opeenvolgende Champions League-overwinningen de club verliet. Het ging het er meer om dat hij niet langer ‘numero uno’ was.

Waardering is belangrijk

“Ik voelde het binnen de club, vooral door de houding van de president. Ik werd niet langer zo behandeld als eerder,” vertelde hij aan France Football, via de Britse krant ‘The Guardian’. “In de eerste vier of vijf jaar daar had ik het gevoel ‘Cristiano Ronaldo’ te zijn. “Daarna werd het al snel minder. De president keek me aan met ogen die wilden zeggen, dat ik niet langer onmisbaar voor hen was. Dat is wat me deed nadenken over een mogelijk vertrek. Soms zag ik zelfs het nieuws waar werd beweerd dat ik vroeg om te mogen vertrekken. De waarheid is dat ik altijd de indruk had dat de president me niet tegen zou houden.”

Cristiano Ronaldo Matches Incredible Juventus Record After Just 10 Games At The ClubJohn Charles - Wikipedia

Reageer op artikel:
Ronaldo ging naar Juventus uit onvrede
Sluiten