Snooker 18 jan 2019 Jan De Raab

Ronnie O’Sullivan kan de grens van 1000 century’s doorbreken

Het zou zo maar kunnen dat de hoogtijdagen van Ronnie O’Sullivan weer terugkomen. De legendarische snookerspeler had in het Londense Alexandra Palace geen enkele moeite met Ryan Day en won eenvoudig met 6-3. Het resultaat is dat O’Sullivan wederom in de halve finale staat. Om een plek in de finale te bemachtigen zal The Rocket eerst moeten afrekenen met de winnaar van de wedstrijd tussen de Belg Luca Brecel en de Chinees Ding Junhui.

Ronnie O’Sullivan kent een moeizame start

Een 6-3 overwinning lijkt een afgetekende zege, maar die score had veel hoger kunnen uitpakken. O’Sullivan liet niet zijn beste spel zien, maar uiteindelijk gaat het om de winst. De recordhouder, als het gaat om het aantal mastertitels, wist enkele eenvoudige ballen niet goed te raken waardoor Day de kans kreeg om in de partij te blijven. In het zesde frame slaagde Day er zelf in om een 3-3 stand op het scorebord te toveren. Daar zou het echter bij blijven.

Even bijschakelen

In het vervolg van de wedstrijd schakelde O’Sullivan naar een hogere versnelling en liet zien waarom hij de terechte favoriet is voor de eindzege en het bijbehorende prijzengeld van 230.000 euro. Een verklaring voor zijn moeizame start bleef echter achterwege.

Mijlpaal is in zicht

De fans van Ronnie O’Sullivan zitten inmiddels smachtend te wachten op het moment dat The Rocket de magische grens van 1000 century’s gaat doorbreken. Momenteel staat de teller op 988 series en komt hij er dus nog maar 12 tekort. De kans dat die mijlpaal zal worden bereikt is overigens klein. De bookmakers houden er in ieder geval rekening mee dat het dit seizoen wel zal gebeuren. Het huidige seizoen loopt in ieder geval tot en met het wereldkampioenschap in Sheffield eind april. Zijn naaste concurrent op het gebied van century’s is de Schot Stephen Hendry. Hij wist in zijn carriere 775 century’s te maken, een aantal wat O’Sullivan allang voorbij is gestreefd.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Ronnie O’Sullivan kan de grens van 1000 century’s doorbreken
Sluiten