Ruzie bij Denemarken, dus nu spelen amateurs de interlands

Er is ruzie tussen de selectie van Denemarken en de Deense bond. De bond ligt overhoop met een groot aantal sterren van het elftal. En daarom bestaat de selectie nu, en dit is bloedserieus, uit amateurs en semi-profs.

Denemarken neemt het woensdagavond in een oefenwedstrijd op tegen Slowakije en speelt zondag in de Nations League tegen Wales. Daardoor was de Deense bond genoodzaakt een selectie te maken. Anders had Denemarken uitgesloten kunnen worden van deelname aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020.

Sponsors Denemarken willen niet betalen

De ruzie tussen de spelers en de DBU gaat over individuele sponsorcontracten van spelers. Onder hen zijn bijvoorbeeld Ajacied Lasse Schöne en oud-Ajax-ster Christian Eriksen. De vaste sponsors van de Deense bond willen deze sponsorcontracten niet betalen, waardoor de spelers een soort van staking hebben afgeroepen.

De twee partijen zouden dinsdag nog geprobeerd hebben om nader tot elkaar te komen, maar daar lijkt niets uit te zijn gerold. Daarom gaan de Denen het duel maar in met een selectie van semi-profs en amateurs. In plaats van Christian Eriksen, Lasse Schöne en Kasper Schmeichel hebben we nu dus Rasmus Gaudin, Adam Fogt en Morten Bank. Ook de bondscoach Aage Hareide is niet van de partij: hij wil niet de leiding hebben over een ploeg die hij niet zelf heeft uitgezocht.

De nieuwe selectie van Denemarken

Reageer op artikel:
Ruzie bij Denemarken, dus nu spelen amateurs de interlands
Sluiten