Bizar: Sainz moet alcoholtest doen na verlaten racecircuit België

Bizarre taferelen bij de Formule 1 in België. Renaultcoureur Carlos Sainz kwam daar vrijdag na de eerste Vrije Training van het Spa-circuit af om naar zijn verblijf te rijden. Tot zover natuurlijk alles normaal, maar daarna werd hij geconfronteerd door de politie. De agenten vonden het namelijk nodig om hem een alcoholtest te laten doen, net nadat hij het circuit verlaten had.

Heel vreemd natuurlijk, want het lijkt ons erg sterk dat een professionele coureur gaat racen met een glaasje op. Ook Sainz zelf uitte zijn verbazing op Instagram, maar hij kan ook wel om het voorval lachen.

Verstappen tweede, Sainz tiende

De coureurs rijden vrijdag zowel de eerste als de tweede Vrije Training. Zaterdag volgt een derde Vrije Training en de kwalificatie, zondag wordt de race gehouden. Max Verstappen zette vrijdag bij de eerste VT de tweede tijd neer, Sebastian Vettel was de snelste. Sainz reed de tiende tijd.

Overigens duurt de samenwerking tussen de Spanjaard en Renault niet meer erg lang. Hij stapt over naar McLaren, als vervanger van de vertrekkende Fernando Alonso. Daardoor komt natuurlijk weer een plekje vrij bij Renault en dat wordt opgevuld door Daniel Ricciardo. Hij rijdt nu nog als teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, maar vindt het na vijf jaar bij die ploeg tijd voor iets anders.

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlosainz) op

Reageer op artikel:
Bizar: Sainz moet alcoholtest doen na verlaten racecircuit België
Sluiten