Voetbal 24 sep 2018 Jan De Raab

Scrimmage 2.0: deze knotsgekke situatie in Saoedi-Arabië slaat echt alles

Voetbal blijft een bijzondere sport. Niet zo zeer vanwege de capriolen die voetballers incidenteel uithalen om tot scoren te komen, zelfs een geblesseerde speler kan voor tumult zorgen. Het laatste wapenfeit van een wel heel bijzondere manier om een doelpunt te voorkomen komt uit Saudi-Arabië. Niet echt een land wat komt bovendrijven als je denkt aan echte voetballanden.

Saudi-Arabië

In Saudi-Arabië zijn ook Nederlanders actief in de voetballerij. Niet altijd als actief voetballer, maar ook als scheidsrechter. Zo floot Kevin Blom, de in Gouda geboren arbiter, de competitiewedstrijd tussen twee middenmoters. Al Faisaly en Ohod Club traden tegen elkaar aan. Over de wedstrijd zelf is weinig spannends te vermelden, afgezien van een klein, opmerkelijk incident.

Geblesseerd verdedigen

In het tumult om het net te vinden raakte een aanvaller geblesseerd en bleef op de doellijn liggen, in afwachting van verdere behandeling. Het spel ging echter onverminderd door en via een bizarre scrimmage kwam de bal in de rebound op de rug van de geblesseerde aanvaller. Bekijk onderstaande video voor het bewuste incident en verbaas je over zo veel geluk of ongeluk.

Saudi Arabië geblesseerde voorkomt goal op de lijn

Uploaded by jan de raab on 2018-09-23.

Reageer op artikel:
Scrimmage 2.0: deze knotsgekke situatie in Saoedi-Arabië slaat echt alles
Sluiten