Shorttrack 4 feb 2019 Jan De Raab

Schulting ongenaakbaar op de 1.000 meter in Dresden

Shorttrackster Suzanne Schulting gaat dit seizoen helemaal los. Met vier overwinningen in vier wereldbekerwedstrijden (1000 meter) is duidelijk dat niemand bij haar in de buurt kan komen.

Door die uitmuntende prestaties was ze al voor de start van de een na laatste wereldbekerwedstrijd in Dresden verzekerd van de eindzege in het klassement. Directe concurrente, de Russische Sofia Prosvirnova, was in de kwartfinales onderuit gegaan en heeft nu al een onoverbrugbare achterstand on Schulting van de zege af te houden.

Acht uit acht voor Schulting

De statistieken van Schulting laten een nog duidelijker beeld zien: Schulting zet op alle individuele afstanden een formidabele prestatie neer. Op elke afstand eindigt ze op het podium: vijf keer goud, twee keer zilver en één keer brons. Ook in tam verband presteert ze abnormaal goed. Enkel door twee diskwalificaties wordt d aflossingsploeg ‘slechts’ tweede.

De tactiek van Schulting is al even simpel als doeltreffend: gewoon aanvallen wanneer het kan. Zo ook in de A-finale van d 1.000 meter. Vanaf de start reed ze vooraan, bleef even in de rug van Rianne de Vries zitten om vervolgens toe te slaan. Pogingen van de Zuid-Koreaanse Kim Ji-yoo en de Chinese Zhang Chutong ten spijt, de olympische kampioene op de 1.000 meter was niet te passeren. Rianne de vries zelf eindigde in die race als vierde.

‘Het was heel erg goed’

“Mijn focus is gewoon ontzettend goed op dit moment”, aldus Schulting in een poging haar succes te verklaren. “Het zijn bizar goede resultaten en ik moet zeggen dat ik op de 1.000 meter ook wel onder de indruk was van mijn eigen resultaten.”

Volgende maand zal in Sofia (Bulgarije) worden gestreden om de wereldtitels. De vraag is of Schulting tot die tijd haar goede vorm kan behouden. “Ik voel me niet extreem goed op dit moment, we hebben deze week hard getraind in Nederland. Ik denk dat het eigenlijk alleen maar beter kan.”

NuSport

Reageer op artikel:
Schulting ongenaakbaar op de 1.000 meter in Dresden
Sluiten