Vechtsport 2 nov 2018 Jan De Raab

UFC vechter Derrick Lewis traint vooral in de slaapkamer voor titelgevecht

De beste voorbereiding voor een belangrijke wedstrijd? Cardio, cardio, cardio en heel veel seks. Vooral dat laatste is belangrijk als je het aan Derrick Lewis vraagt. De voorbereidingen voor zijn partij tegen Daniel Cormier kent daarmee in ieder geval een bijzonder aspect, zoveel is zeker.

Daniel Comier versus Derrick Lewis

Het charismatische zwaargewicht vecht voor goud bij UFC 230 nadat Alexander Volkov eerder deze maand op dramatische wijze was gestopt. Hij neemt het op tegen Daniel Cormier en als voorbereiding vormt cardiotraining een belangrijk onderdeel, maar seks, en dan bij voorkeur in grote hoeveelheden, is geen onbelangrijk onderdeel.

cormier-lewis-seks

Veel cardio en nog meer seks

Lewis was aanvankelijk op zijn hoede voor zijn cardio- en conditietraining, maar hij is er zelf van overtuigd dat het hebben van seks een wezenlijk onderdeel is van zijn tactiek om Cormier te verslaan. “Ik heb alleen maar cardio gedaan, en daarnaast veel seks,” zei Lewis via MMA Fighting. “Door veel seks te hebben wordt je gewoon een heel stuk soepeler in je heupen. Ik weet dat Cormier een worstelaar is, dus je moet ze echt met de heupen op de grond krijgen, dus ik heb mijn heupen echt goed getraind.” Zonder twijfel, een meer dan interessante theorie.

Kan seks voor een wedstrijd kwaad?

Er wordt gezegd dat vechters, net als andere sporters, er goed aan doen om vlak voor een wedstrijd geen seks te hebben. Bekend zijn de voorbeelden van ploegleiders in de Tour de France die het zelfs een week voor aanvang van de tour, het gewoon verbieden. Wat Lewis betreft is het tijd voor een andere benadering. “Wat betreft gaat het niet om een enkele keer seks. Enkele keren, een paar keer, had ik seks, zelfs dezelfde dag als ik vocht”, voegde hij eraan toe. “Gewoon om te zien of die mythe wel klopte, en het klopte niet, maar ik was daarna slaperig, maar ik had nog steeds de energie om door te gaan.”

UFC 229: Derrick Lewis Octagon Interview

Heavyweight contender Derrick Lewis talks with Joe Rogan inside of the Octagon after his last second knockout victory at UFC 229: Khabib vs McGregor. Subscribe to get all the latest UFC content: http://bit.ly/2uJRzRR Experience UFC live with UFC FIGHT PASS, the digital subscription service of the UFC.

Geen MMA vechter

Krijgt Lewis een kans op een UFC-titel? Hij denkt dat zeker, terwijl hij weigert zichzelf een mixed-martial-artiest te noemen. “Natuurlijk zouden ze zeggen dat ik het niet verdien om te winnen, ik denk het wel, gewoon vanwege mijn vechtstijl. Kijk, ik ben geen mixed martial artist, ik ben een vechter, in principe denk ik dat ze gewoon denken dat ik mijn gevechten heb gewonnen door puur geluk, ik denk gewoon dat ik mijn gevechten met mijn hoofd heb gewonnen. Gewoon door tactisch slim te vechten.”

Op het allemaal klopt wat Lewis beweerd moeten we gewoon afwachten. Zijn gevecht staat in ieder geval op 23 november op de agenda. De heren vechten dan in Madison Square Garden in New York.

Derrick Lewis Is Having A Lot More Sex In Preparation For Daniel Cormier

Reageer op artikel:
UFC vechter Derrick Lewis traint vooral in de slaapkamer voor titelgevecht
Sluiten