Voetbal 28 feb 2019 Jan De Raab

Senol Günes keert terug als bondscoach van Turkije

Oude liefde roest niet, dat moet de Turkse voetbalbond hebben gedacht toen men op zoek ging naar een nieuwe bondscoach. Erg lang heeft die zoektocht niet geduurd. Na een kleine 15 jaar zal Senol Günes weer de scepter zwaaien. De oud-bondscoach heeft inmiddels overeenstemming bereikt en krijgt een aanstelling van vier jaar.

Senol Günes volgt Mircea Lucescu op

Senol Günes is de hoop van Turkije na het meest recente debacle. De huidige bondscoach van Turkije, de Roemeen Mircea Lucescu slaagde er niet in om het team voldoende te motiveren waardoor de gewenste successen uitbleven. Zo slaagde de 73-jarige Roemeen er niet in om de Turkse nationale ploeg in groep B van de Nations Leagua te houden. Ook plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland was onder Mircea Lucescu een schier onmogelijke opgave gebleken. De afhoudende prestaties dwongen de Turkse voetbalbond om vroegtijdig afscheid te nemen van de oefenmeester en de juiste kandidaat te vinden.

Droomkandidaat

Met Senol Günes krijgt Turkije de meest wenselijke kandidaat op de juiste positie. De nieuwe bondcoach zal na afloop van de huidige competitie zijn nieuwe functie gaan vervullen. Momenteel is hij nog als oefenmeester verbonden aan Besiktas. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en dus keert de oefenmeester na een afwezigheid van 15 jaar weer terug.

Derde op het WK van 2002

In de periode van 2002 tot 2004 was Senol Günes de man die het team tot grote hoogte deed opstijgen. Zo slaagde hij er in om op het WK van 2002 met de Turkse ploeg als derde te eindigen. De aanstelling zorgt dan ook voor hooggespannen reacties bij de Turkse voetbalfans.

Eurosport

Reageer op artikel:
Senol Günes keert terug als bondscoach van Turkije
Sluiten