Boksen 16 okt 2018 Jelle van Es

Sergio Kanters: Nederlands vechtsport talent maakt indruk

Als je aan Nederlandse vechtersbazen denkt, dan gaan de gedachten snel uit naar het kickboksen, waar Rico Verhoeven al jaren de sport domineert. Maar naast hem zijn er ook veel andere bekende namen uit onze regio die de voorpagina’s halen. Sergio Kanters is een naam waar je misschien nog niet van hebt gehoord. Dat terwijl het een groot talent is. Sergio Kanters werd onlangs Nederlands kampioen boksen, maar doet daarna ook in de wereld van het kickboksen op hoog niveau mee.

Sergio Kanters Nederlands kampioen boksen

Sergio Kanters werd overigens in Amsterdam, in het welbekende Carré Nederlands kampioen. Na drie ronden wist hij Josemor Poulino neer te halen om zo de Nederlandse titel te veroveren. Dat terwijl het pas zijn zevende partij in de ring is. Het zegt enerzijds wel iets over de staat van het Nederlandse boksen, dat simpelweg niet zo groot is, maar anderzijds ook wel iets over zijn vaardigheden dat hij zo snel de titel kan pakken.

Sergio Kanters

Maar wat misschien nog wel interessanter is aan Sergio Kanters is dat hij meer kan dan alleen boksen. Ook in het kickboksen doet hij lekker mee. Waar MMA-vechters als Conor McGregor soms een half jaar moeten bijkomen voor hun volgende gevecht, daar staat Sergio Kanters al over twee weken in de ring. Deze keer als kickbokser.

De 22-jarige Kanters neemt het dan in Mallorca op tegen Maximo Suarez, om een drietal weken daarna nog een keer te gaan kickboksen. Naar eigen zeggen ligt daar de liefde voor Kanters. Maar tegelijkertijd heeft hij ook geleerd dat boksen heel erg leuk is. En daarom doet hij het beiden. Zolang het kan.

Toch zou het verstandig zijn om zich te focussen op het kickboksen en daar al zijn tijd in te steken. Naast het feit dat het een stuk populairder is, valt er ook gewoon meer geld mee te verdienen. Gelukkig is hij nog 22 jaar oud en heeft hij nog genoeg tijd om zich te ontwikkelen. En wie weet haalt hij straks titels op in het boksen en kickboksen.

Reageer op artikel:
Sergio Kanters: Nederlands vechtsport talent maakt indruk
Sluiten