Atletiek 17 feb 2019 Jan De Raab

Sifan Hassan loopt in Monaco nieuw wereldrecord 5 kilometer op de weg

Sifan Hassan is weer een wereldrecord rijker. De Nederlandse atlete passeerde de finish in Monaco na 14 minuten en 44 seconden en was daarmee een seconde sneller dan de oude toptijd van Caroline Kipkurui. De Keniaanse liep vorig jaar tijdens de Birell Prague Grand Prix op een afstand van 10 kilometer, de eerste 5.000 meter in een tijd van 14.45. De internationale atletiekunie IAAF bevestigde het nieuwe record waarmee de Amerikaanse Sarah Pagano (15.48) werd onttroond als recordhoudster.

Sifan Hassan is opgetogen

Hassan was opgetogen na de finish van de Monaco Run: „De eerste 3 kilometer gingen te langzaam. Toen had ik het eigenlijk al opgegeven. Maar toen ik over de finish kwam zeiden ze dat ik het had gehaald. Ik ben hier heel erg blij mee.” Naast succes voor Sifan Hassan, had ook de Zwitser Julien Wanders reden om feest te vieren. Negen dagen na zijn Europese record op de halve marathon (59’13), toonde Wanders opnieuw zijn klasse. De Zwitser kwam na 13 minuten en 29 seconden over de finish. Het oude record (13.30) stond op naam van de Keniaan Bernard Kibet.

“Ik wil nu vooruitgang boeken op de weg”

NN Running Team on Twitter

Julien Wanders wins the @monacorun Herculis 5km in 13:29 and sets a new World Record! Congratulations!

“Ik ben heel blij”, zei Julien Wanders, die op het einde geen kracht had, waarschijnlijk vanwege de lichte verkoudheid die hij onlangs had opgelopen. “Het is nu aan mij om vooruitgang te boeken op het circuit”, aldus de Zwitserse atleet. “Ik ben van plan mijn eerste marathon te doen na de Olympische Spelen in Tokio, dus dit is een perfecte oefening”, zei hij.

 

RTSTelegraaf

Reageer op artikel:
Sifan Hassan loopt in Monaco nieuw wereldrecord 5 kilometer op de weg
Sluiten