Darts 31 dec 2018 Jan De Raab

Smith en van Gerwen strijden om de winst op het WK Darts 2019

Met 6-0 winnen is iets wat zelfs Michael van Gerwen zijn tegenstander niet aan wenst te doen en dus werd het een nette 6-1 afstraffing voor Gary Anderson. Michael van Gerwen gaat dus, zoals voorspeld, de finale spelen tegen Michael Smith. Laatst genoemde wist Aspinall keurig op achterstand te zetten en vakkundig uit te lopen naar een 6-3 overwinning. Voor Smith is het zijn allereerste finaleplaats, Mighty Mike speelt op 1 januari zijn vierde finale op het WK Darts 2019.

WK Darts 2019: de doorbraak van Michael Smith

Michael Smith had al aangekondigd dat hij, indien hij het WK Darts 2019 op zijn naam kon schrijven, hij met beker en al in het huwelijksbootje zou stappen op 5 januari. Die mogelijkheid is een stuk dichterbij gekomen na zijn wedstrijd tegen Aspinall. Nooit eerder kwam Michael Smith zo ver op een WK. Bully Boy zou er dus alles aan doen op die finale te halen, het enige probleem was de onvoorspelbare Aspinall. Al vaker op het WK Darts 2019 liet de man uit Stockport zien dat hij zich terug kan vechten in de wedstrijd.

De eerste twee sets gingen eenvoudig naar Smith. Zoals zo vaak dit toernooi, was dat het breekpunt en ook in de halve finale tussen Smith en Aspinall bleek dat het geval. Aspinall pakte door zeer consequent te finishen de derde set. Ook set nummer vier ging met onder andere een 13-darter naar de 27-jarige debutant. Daarmee staat het 2-2 en begint de wedstrijd pas echt.

Tempohopper on Twitter

Michael Smith is echt zo’n enorm natuurtalent, wauw. Als die in vorm is, is hij misschien wel de beste darter op dit moment. #rtl7darts

Smith geeft gas

Het niveau ging omhoog in de vijfde set waarbij Aspinall direct brak met een 11-darter. Smith was niet onder de indruk en brak terug met een 13-darter. Smith, de voormalige jeugdkampioen, finishte op een 2-2 stand in legs met een knappe 93 en trok zo de winst naar zich toe. Met drie ijzersterke legs kwam set nummer zes op naam van Aspinall en de wedstrijd lag weer helemaal open. Smith gaf gas vanaf de zevende leg en Aspinall kon het tempo duidelijk niet bijhouden en kwam er feitelijk niet meer aan te pas. Een zeer nette 121 finish in de negende set maakte een einde aan de droom van Aspinall en Smith kan zich gaan opmaken voor de belangrijkste wedstrijd uit zijn leven tot nu toe.

Michael Smith (105,12) 6-3 in sets Nathan Aspinall (100,53) (3-0, 3-0, 2-3, 1-3, 3-2, 2-3, 3-1, 3-1, 3-0)

Michael van Gerwen – Gary Anderson: 6-1

Het zou de wedstrijd moeten worden waar iedereen naar uitkeek. Twee voormalige wereldkampioenen gingen strijden om een plek in de finale. Dan mag je wat vuurwerk verwachten. Wat er ook gebeurde, het vuurwerk bleef uit. Wat restte was een kanon uit Vlijmen die Anderson liet zien wat darten betekent. Ondanks een knappe 2-2 stand in legs in de eerste set, ging de setwinst naar Mighty Mike. Het vervolg laat zich raden. MvG loopt eenvoudig uit naar 5-0 en niks lijkt een white wash in de weg te staan. Enigszins vermoeid komen de heren terug van een korte pauze en het is duidelijk dat Michael van Gerwen geen totale vernedering nastreeft en laat Anderson overduidelijk de vijfde set binnenhalen.

Anderson oogt nog fris

Heel even lijkt het erop dat Anderson nog de energie heeft om voor een wonder te zorgen. De Schot haalt met een knappe 80 finish de eerste leg binnen om vervolgens terug te zakken naar een gemiddelde van ongeveer 100. Michael van gerwen ruikt zijn kans en maakt het karwei vakkundig af. De 6-1 is een feit en Mighty Mike mag zich gaan opmaken voor de strijd tegen Michael Smith. Bij winst haalt hij zijn derde wereldtitel binnen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Smith staat nou niet echt bekend als iemand die van opgeven houdt. Van Gerwen is dus gewaarschuwd.

Michael van Gerwen(104,59) 6-1 in sets Gary Anderson (97,67) (3-2, 3-0, 3-0, 3-1, 3-0, 2-3, 3-1)

Hester Timmermans on Twitter

Het wordt vast een spannende finale morgen, maar ik kan je nu alvast zeggen dat ik voor Michael ben #rtl7darts #PDCWorldChampionships #PDCDarts

Reageer op artikel:
Smith en van Gerwen strijden om de winst op het WK Darts 2019
Sluiten