Tennis 16 feb 2019 Jan De Raab

Stan Wawrinka en Gaël Monfils staan in de finale van het ABN AMRO-tennistoernooi

Stan Wawrinka is bezig aan een van zijn beste toernooien. In Rotterdam op het ABN AMRO-tennistoernooi wist hij de gedoodverfde favoriet voor de eindzege in de halve finale te verslaan. Met setstanden van 6-2, 4-6 en 6-4 dolf Kei Nishikori het onderspit. In de finale staat Wawrinka voor de opgave op af te rekenen met Gaël Monfils.

De Fransman Gaël Monfils had eerder die dag geen kind aan Daniil Medvedev. Enkel in de eerste set wist Medvedev indruk te maken. De overige twee sets kwamen op het conto van Monfils: 4-6, 6-3 en 6-4.

Gaël Monfils

 

Montfils verliest de eerste set door onnodige fouten

De 23-jarige Medvedev wist een week geleden in Sofia nog wel indruk te wekken door de tien jaar oudere Monfils te verslaan. In Rotterdam waren de rollen nu echter omgedraaid. Dankzij ruim zestien onnodige fouten van de Fransman kon Medvedev de eerste set eenvoudig naar zich toe trekken.

Monfils was alles behalve onder de indruk en ging in de tweede set volledig los. Door aanvallend spel met veel variaties bracht hij Medvedev aan het wankelen en de winst in de tweede set was binnen.

Revanche voor Monfils

De derde set werd minstens zo spannend en resulteerde direct in een lichte voorsprong voor Monfils. Te gemakzuchtig spel zorgde echter voor een kentering waardoor de Fransman een tandje bij moest zetten. Bij een stand van 4-4 werd het duidelijk dat niet Medvedev, maar Monfils er met de winst van door zou gaan.

De finale op zondag 17 februari biedt de Fransman kans op een revanche. In 2016 stond hij ook al in de finale van het ABN AMRO-tennistoernooi, destijds kon hij het niet bolwerken en moest hij toezien hoe de Slowaak Martin Klizan het toernooi op zijn naam schreef.

 

NOS

Reageer op artikel:
Stan Wawrinka en Gaël Monfils staan in de finale van het ABN AMRO-tennistoernooi
Sluiten