Hockey 27 jan 2019 Jan De Raab

Succes voor Nederlandse hockeyploeg bij aanvang Pro League

Met de start van de nieuwe Pro League hebben de Nederlandse ploegen het goed gedaan. Zowel de mannen als de vrouwen wisten hun eerste wedstrijden winnend af te sluiten. In Auckland versloegen de mannen Nieuw-Zeeland met 4-3, de vrouwen versloegen hun tegenstander met 1-0.

Oranje wint de eerste wedstrijd Pro League

De Pro League is in de plaats gekomen van de Champions Trophy en de World Hockey League. De opzet is zodanig dat het een volwaardige competitie is van de negen sterkste hockeylanden. De mannen- en de vrouwenteams werken beide hun eigen competities af. Voor het finaletoernooi in juni plaatsen de vier beste teams zich. Dit finaletoernooi wordt in het Wagenerstadion in Amstelveen gehouden.

Pakistan is de grote afwezige in Pro league

Opvallend genoeg zijn er bij de heren geen negen, maar acht teams die meedoen. Pakistan zou, gezien de prestaties, wel meedoen met de eerste editie, maar wegens “niet te vermijden omstandigheden”, heeft het land zich teruggetrokken. De FIH, de internationale hockeybond, heeft daarop Pakistan uit de competitie gehaald.

Onervaren Nederlandse hockeyploeg start hoopgevend

De prestatie van Oranje tijdens de eerste editie van de Pro League is opmerkelijk. Voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland zagen we een onervaren Oranje. De bekende spelers als Seve van Ass, Thijs van Dam, Valentin Verga en Robbert Kemperman ontbraken in de selectie van coach Max Caldas. Ondanks het gebrek aan ervaring maakte Oranje een bijzonder goede start en stond na een kwartier speeltijd een stand van 3-0 op het scorebord.

Pro League

Verantwoordelijk voor die sterke openingsfase waren Thierry Brinkman, Jonas de Geus en Jip Janssen (strafcorner). Zij zorgden ervoor dat Oranje na het eerste kwart een solide basis had voor de uiteindelijke overwinning. De Nieuw-Zeelandse ploeg gaf zich echter niet eenvoudig gewonnen en niet veel later stond het 3-3. Via een fraaie backhand van Brinkman werd een einde gemaakt aan alle illusies en eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning voor Oranje.

Succes voor hockeysters

Ook de hockeyvrouwen kenden een goede eerst wedstrijd. Dankzij een treffer van Maartje Krekelaar werd ook het damesteam van Nieuw-Zeeland verslagen. Via een knappe voorzet van Xan de waard kon de speelster van Den Bosch eenvoudig binnen tikken.

Reageer op artikel:
Succes voor Nederlandse hockeyploeg bij aanvang Pro League
Sluiten