Schaatsen 28 jan 2019 Jan De Raab

Sven Kramer en Ireen W端st afwezig in Hamar

De wereldbekerwedstrijd schaatsen in het Noorse Hamar zullen er anders uitzien. De Nederlandse topschaatsers Sven Kramer en Ireen W端st zullen het spektakel aan zich voorbij laten gaan. De KNSB laat desgevraagd weten dat de twee schaatsers zullen kiezen voor een alternatieve route richting de WK afstanden. Dit WK zal een week later plaatsvinden in het Duitse Inzell.

Behalve Ireen W端st nog meer afwezigen

Naast Sven Kramer en Ireen W端st zijn er nog meer Nederlandse schaatsers die verstek laten gaan. Zo laten ook wereldkampioen allround Patrick Roest en Europees kampioen allround Antoinette de Jong de wedstrijden voor wat het is. Zij hebben aangegeven dat de prioriteit ligt bij ht focussen op de wereldkampioenschappen.

Jong talent krijgt de kans

De afwezigheid van de topschaatsers geeft kans aan de (onbekende) talenten om hun kunnen te demonstreren tijdens de vijfde World Cup van het seizoen. Voor de schaatsers Wesly Dijs, Isabelle van Elst, Elisa Dul en Aveline Hijlkema zal het dus hun eerste deelname zijn aan de wereldbekerwedstrijden.

NK afstanden - Kjeld Nuis Ireen W端st

Kjeld Nuis reist wel af naar Hamar

Niet alle Nederlandse toppers blijven thuis. Andere grote namen zullen wel aanwezig zijn in het Noors Hamar. Zo kunnen we wel Kjeld Nuis, Ronald Mulder en Dai Dai Ntab in actie zien. Ook voor hen geldt dat de WK vele malen belangrijk is. Zij rijden dus een aangepast programma. Kjeld Nuis neemt bijvoorbeeld enkel deel aan de 1000 meter. Mulder en Ntab rijden slechts eenmaal de 500 meter.

NOS

Reageer op artikel:
Sven Kramer en Ireen W端st afwezig in Hamar
Sluiten