Golf 24 feb 2019 Jan De Raab

Tegenslag voor Luiten in Mexico-Stad

Het leven van een golfspeler gaat niet over rozen. Op het WGC-Mexico Championship beleefde Joost Luiten een complet off-day. Na een ronde van 74 slagen, drie slagen boven par (het baangemiddelde), ziet Luiten zichzelf terug op een gedeelde dertigste plaats in het algemeen klassement. Voor aanvang van de derde dag stond de Nederlander nog op een gedeelde dertiende plaats.

Joost Luiten verliest veel in Mexico

Het totale aantal slagen van Joost Luiten staat momenteel op 212, dat is slechts één onder par. Ter vergelijking: de aanvoerder van het klassement, Dustin Johnson, voltooide zijn ronde in slechts 66 slagen om een totaal van 197 slagen te behalen tot nu toe. De voorsprong van de 34-jarige Amerikaan op naaste belager Rory McIlroy bedraagt vier slagen. De 29-jarige McIlroy had op de derde dag 68 slagen nodig, ondank vier birdies en een bogey op de negende hole.

Goed begin

Voor Luiten begon de derde dag goed. Op de erste hole slog hij een birdie, gevolgd door vier bogeys. “Het was echt zo’n dag dat eigenlijk niets lukte en ook niets echt meezat. Ik begon nog wel goed met een easy birdie op hole 1. Op hole 3 een bogey door een slechte eerste putt, op 4 en 5 mis ik putts voor een birdie. Zulke putts moeten vallen om goed in de ronde te komen maar dat gebeurde dus niet.” volgens Luiten zelf droeg de laatste fase bij aan zijn frustratie en was er geen sprake van dat hij op enig moment zijn gewone spel kon spelen.

Het WGC-Mexico Championship golftoernooi kent een bijzonder sterk deelnemersveld waarbij de 75 beste spelers ter wereld aanwezig zijn. Mt een totale prijzenpot van ruim 9 miljoen euro is het een van de best betaalde toernooien.

Belfast TelegraphAlgemeen Dagblad

Reageer op artikel:
Tegenslag voor Luiten in Mexico-Stad
Sluiten