Tennis 2 feb 2019 Jan De Raab

Tiende WTA-finale voor Kiki Bertens na gewonnen halve finale

Voor de tiende keer in haar carrière is Kiki Bertens erin geslaagd om de finale van en WTA-toernooi te bereiken. In Sint-Petersburg maakte ze in tweesets korte metten met de aspiraties van de nummer tien van de wereld, de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Kiki Bertens wint overtuigend

Met overduidelijke cijfers heeft Bertens de laatste horde genomen om haar droom van een achtste WTA-titel dichterbij te brengen: 7-6 (5), 6-2. De opponent van Bertens zal Donna Vekic uit Kroatië zijn. Zij versloeg de Russische Vera Zvonareva met 6-2, 6-2.

Bertens had geen kind aan de Wit-Russische Sabalenka. In d laatste twee duels was Bertens steeds als sterkste uit de strijd gekomen. De carriere van Sabalenka zit de laatste maanden in een opwaartse spiraal, maar dat had geen invloed o haar spel tegen Kiki Bertens. Ondanks bij vlagen superieur spel vanaf de baseline, bleef de tennisster uit Wateringen het hoofd koel houden en liet ze op de juiste moment zien waarom zij die plek in de finale zou verdienen.

Vier matchpoints

De opening van Bertens was razend sterk. Via een break en twee aces kwam ze snel op voorsprong. Dat was echter van korte duur. De breaks bleven uit en Bertens moest voor elk punt vechten. Dankzij een knappe serie van vijf punten op rij en de gewonnen tie-break, won zij de eerste set.

De winst van Bertens had een duidelijk psychologisch effect op Sabalenka die duidelijk geirriterd aan de tweede set begon. De fouten staplden zich op bij de Wit-Russische en een 4 – 0 achterstand was een feit. Ondanks een zwakke fase van Bertens werd de voorsprong behouden. Bij de stand van 5 – 2 volgde er een lange game die resulteerde in een vierde matchpoint.

Zeven uit negen

De finale van aanstaande zondag is Bertens op het lijf geschreven. Het is inmiddels haar tiende finale. Statistisch gezien zou ze die moeten winnen. Van de negen finales die ze tot dusver speelde, heeft ze er maar liefst zeven gewonnen. Bij winst stijgt ze overigens niet op de wereldranglijst, wel krijgt ze meer zicht op de nummers zeven en zes (Angelique Kerber en Jelina Svitolina).

NOS

Reageer op artikel:
Tiende WTA-finale voor Kiki Bertens na gewonnen halve finale
Sluiten