Golf 20 feb 2019 Jan De Raab

Tiger Woods is blij met Steve Stricker als aanvoerder tijdens de Ryder Cup

Het Amerikaanse golfteam voor de Ryder Cup heeft een nieuwe aanvoerder. Tiger Woods heeft bevestigd dat de keuze voor Steve Stricker unanieme was. Hij steunt dan dus ook zijn voormalig golfpartner voluit en is blij met de keuz voor een gepassioneerde golfer om het Amerikaanse team naar nieuw successen te leiden.

Steve Stricker als aanvoeder tijdens de Ryder Cup

Stricker, die iets meer dan twee uur rijden van de gastlocatie Whistling Straits in Wisconsin woont, heeft de opdracht gekregen om de trofee te heroveren na de zware nederlaag van vorig jaar tegen Europa in Frankrijk. De 51-jarige Stricker, was de plaatsvervangend aanvoerder van Jim Furyk tijdens Le Golf National. Nu is het voor Stricker zaak om zijn team op orde te krijgen. De eerst slag is in ieder geval geslagen, Tiger Woods zal niet alleen vanaf de zijlijn assistentie verlenen, maar zal zelf ook spelen. Een positie die hij te danken heeft aan zijn geweldige comeback.

Milwaukee Brewers on Twitter

Congratulations, @stevestricker! We are excited to have you lead @RyderCupUSA in 2020! #GoUSA

Tiger Woods: “Juiste man”

“De spelers waren unaniem van mening dat Stricker de juiste man op de juiste plaats is”, zei Woods, die tot nu toe onder leiding van Stricker slechts drie van zijn wedstrijden verloor. “We voelden allemaal dat het zijn tijd was, en dat hij het gewoon verdiende. Wat hij als aanvoerder zowel in de Presidents Cups als Ryder Cups heeft gedaan, is enorm. We dachten dat met de manier waarop de jongens Stricker zouden volgen, hij de beste kapitein zou zijn voor 2020”.

Motiveren voor de Ryder Cup

“Iedereen weet dat Stricker gewoon een prima vent is, maar boven alles weet hij het team optimaal te motiveren.” Stricker, die de overwinning behaalde in de Verenigde Staten nadat President Trump de verkiezingen won, heeft al met Patrick Reed gesproken na de nederlaag in Parijs. De Masters-kampioen die Jordan Spieth de schuld gaf van het beëindigen van hun succesvolle samenwerking, beweerde dat het “niet slim” was van Furyk om hem buiten de selectie te laten na slechts twee sessies. “Wat hem betreft, en ik ben dan ook blij dat het is afgehandeld, kan ik zeggen dat hij heeft zich verontschuldigd en met de spelers gesproken,” voegde Stricker eraan toe, die de eerste Amerikaanse aanvoerder  is zonder ooit een grote titel te hebben gewonnen.

Breakingnews

Reageer op artikel:
Tiger Woods is blij met Steve Stricker als aanvoerder tijdens de Ryder Cup
Sluiten