Golf 24 sep 2018 Jan De Raab

Hij is terug! Tiger Woods wint na vijf jaar eindelijk weer een toernooi

Het werd tijd. Na ruim vijf jaar ‘droog’ staan, weet Tiger Woods weer met de minste slagen het gaatje te vinden, van de golfbaan dan wel te verstaan. Echt talent vergaat niet blijkt maar weer. Op 42-jarige leeftijd wist de golflegende weer wat het was om een trofee omhoog te houden. Woods schreef het laatste playoff-duel van de FedExCup op zijn naam.

Tiger Woods: lang wachten wordt beloond

Het wachten was lang: vijf jaar (1876 dagen om precies te zijn) en het nodige aantal tegenslagen, zowel fysiek als persoonlijk, sinds de 42-jarige voor het laatst zichzelf een titel kon toe-eigenen. En toen hij dat opnieuw deed, zag je de golfwereld zich verbazen en vroeg zich af of hun ogen hen bedrogen.

Met het grootste respect voor Justin Rose, de nummer één van de wereld, die toch echt zijn best deed om Tiger de FedEx Cup-premie te ontzeggen, zag iedereen hoe Tiger Woods er met het prijzengeld vandoor ging. De jackpot van tien miljoen ging dus naar de man waar iedereen het over had: Tiger Woods. Zelf kon hij het nauwelijks bevatten.

Grote uitdaging

“Aan het begin van dit jaar was dit een grote opdracht,” zei Woods. “Maar ik bewees dat ik verder kon en ik slaagde in mijn opdracht. Ik probeerde lang niet te huilen tijdens de laatste put. Toen ik de bal op de green kreeg, gaf ik Joey (La Cava, zijn caddy) een high five omdat het klaar was en ik kon dat vanaf daar aan. Ik kan gewoon niet geloven dat ik het gedaan heb. Het was zwaar. Ik heb het de afgelopen paar jaar niet zo gemakkelijke gehad. Het is gewoon moeilijk te geloven dat ik heb gewonnen. ‘

Tiger Woods’ Round 4 highlights from TOUR Championship 2018

SUBSCRIBE to PGA TOUR now: http://pgat.us/vBxcZSh In the final round of the 2018 TOUR Championship, Tiger Woods caps of his return year with a much-awaited victory at East Lake after staying in the lead all week. The TOUR Championship, the final of the four events in the FedExCup Playoffs, is contested at East Lake Golf Club in Atlanta, GA.

De emotie van Woods is natuurlijk begrijpelijk. Hij kon een jaar geleden nauwelijks lopen na vier rugoperaties in een periode van slechts achttien maanden. Golf dacht hij niet meer aan en de ambitie was om mobiel genoeg te worden om met zijn twee kinderen te spelen.

Ryder Cup

Het eerstvolgende optreden van Woods zal in Europa zijn en hij heeft dus al zijn visitekaartje afgegeven. Maandag arriveert hij in Parijs als lid van het Amerikaanse team dat zal proberen de eerste Ryder Cup op Europese bodem in 25 jaar te winnen. Dat kan maar zo gaan lukken, want met de herboren Tiger Woods en Jim Furyk hebben de Amerikanen twee spelers die in bloedvorm verkeren.

Reageer op artikel:
Hij is terug! Tiger Woods wint na vijf jaar eindelijk weer een toernooi
Sluiten