Formule 1 20 mrt 2019 Jan De Raab

Tom Coronel: De drie volgdende Grand Prix zijn cruciaal voor Red Bull Racing

Dat de Honda motor van Red Bull buiten verwachting goed presteert is een opsteker voor het team Van Max Verstappen en Pierre Gasly. Ondanks een teleurstellende elfde plaats in de eerste GP van het Formule 1 seizoen, stemt de derde plaats van Verstappen tot tevredenheid. Opvallender is het slechte presteren van de Renault motor waar Ricciardo het mee moet doen. Juist met de ervaring van het afgelopen seizoen nog vers in het geheugen is het duidelijk dat Renault is gedegradeerd tot een middenklasse team waarbij het halen van het podium voorlopig een utopie is.

Red Bull kan zich bewijzen in de volgende drie races

De goede prestatie van Honda in Australië betekent uiteraard niet dat de Japanner uitgebreid de tijd nemen om het heugelijke feit te vieren. Er is nog genoeg werk aan de winkel. Duidelijk is wel dat de overwinning de honger naar nieuwe successen heeft gestimuleerd. Tijd voor optimisme is er wel. Dat gevoel wordt ook gedeeld door een van Nederlands bekendste coureurs, Tom Coronel. Desondanks maakt de beste man wel een voorbehoud. In zijn beleving zullen de drie volgende races cruciaal zijn om te weten om de RB15 voldoende potentieel in huis heeft om een serieuze gooi te doen naar de titel.

“Melbourne is een stratencircuit, je kan daarom ook weinig conclusies verbinden aan de performance van dit weekend. Wel zie je dat de Honda-motor duidelijk beter is dan die van Renault en dat is dus directe winst. Verstappen kon tijdens de race zelfs een aanval plaatsen bij Vettel”, aldus Coronel.

Optimist met een voorbehoud

Red Bull

Pas op de plaats dus als het aan hem ligt. Dat wil niet zeggen dat hij van een rasoptimist is veranderd in een criticus. Wat Red Bull heeft laten zien in Australië geeft hoop voor de toekomst. De ware kracht en betrouwbaarheid van zowel de Honda-motor als de RB15 zal volgens Coronel in de komende races duidelijk worden.

“Dit was slechts de eerste race van het seizoen en pas na enkele races weten we hoe goed die Honda-motor echt is. Races als China (op het Shanghai International Circuit) geven daar een goed beeld van, maar ook van de krachtsverhoudingen in de Formule 1. Het draait daarbij ook niet alleen om de topsnelheid, die is ook afhankelijk van het downforce-niveau van de auto.”

Tom Coronel: ‘Verstappen kan het gevecht aan’

Wat Verstappen betreft ziet Tom Coronel een mooi seizoen voor de Nederlander weggelegd. “Red Bull begint altijd wat minder aan het seizoen, maar ontwikkelt zich daarna goed door. Het ziet er nu al erg goed uit en dit kan wel eens een heel leuk seizoen worden, waarbij Verstappen echt kan knokken met Mercedes en Ferrari”.

Racing News 365

Reageer op artikel:
Tom Coronel: De drie volgdende Grand Prix zijn cruciaal voor Red Bull Racing
Sluiten