Tom Dumoulin vecht zich naar tweede plek op WK wielrennen

Tom Dumoulin is zijn wereldtitel tijdrijden kwijtgeraakt aan Rohan Dennis die gisteren een uitzonderlijk goede rit reed. Na zijn andere tweede plekken in de Giro en de Tour is hij gisteren tweede geworden op het WK tijdrijden in Innsbruck. Tom reedt gisteren een goede rit, maar helaas niet goed genoeg. De Australiër Rohan Dennis was oppermachtig.

Spannend duel

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap tijdrijden wist de gehele wielerwereld dat deze race spectaculair zou worden. De twee beste tijdrijders van dit moment: Tom Dumoulin en Rohan Dennis zouden het tegen elkaar gaan opnemen in de tijdrit van het seizoen. Met als doel de felbegeerde regenboogtrui.

Als we het tijdrit seizoen van beide renners naast elkaar leggen zien we dat de Australiër een sterk seizoen rijdt. In totaal won Dennis al zes etappes in verschillende koersen (waaronder twee in de vuelta) en won Tom twee tijdrit etappes (de Tour en de Giro). Rohan Dennis rijdt dit seizoen gewoon wat beter dan Tom, die natuurlijk naast het tijdrijden ook meedeed om de podiumplekken in de grote rondes. Geen slecht wielerseizoen voor Tom. Het was een lang en zwaar seizoen voor Limburger, tweede worden op het WK is dan ook geen schande.

Tom Dumoulin komt te kort in Innsbruck

Gisteren zat er in de etappe in Oostenrijk één zware klim. Waar Tom vorig WK van kon profiteren, is het gewicht van Dennis. De Australiër is zwaarder dan Tom en gaat wat langzamer de berg op. Daar won de Limburger tijd op en werd zo wereldkampioen tijdrijden in 2017. Alleen bij deze etappe ging het even anders. Dennis was oppermachtig en reed eigenlijk iedereen stuk. Rohan Dennis is sterker op het vlakke gedeelte, op de klim en in de afdaling en werd gisteren terecht wereldkampioen tijdrijden. Tom kwam helaas op ieder vlak te kort werd tweede met een ruime achterstand van 1 minuut 21 op Dennis.

Het lukte Tom om met zijn laatste beetje energie de Belg Victor Campaerts van zich af te houden en de tweede plaats vast te houden. Een knappe tweede plek, maar zelf had Dumoulin natuurlijk de regenboogtrui om zijn schouders willen hebben.

Tom Dumoulin tweede op WK

2018 was een mooi seizoen maar miste net dat beetje geluk wat er in 2017 was wel was. Op naar het wielerseizoen van 2019 waarin Dumoulin misschien wel de tour kan winnen.

Het laatste nieuws en het resterende programma van het WK Wielrennen vind je hier.

AD.nl

Reageer op artikel:
Tom Dumoulin vecht zich naar tweede plek op WK wielrennen
Sluiten