Nieuws 14 aug 2018 Imre Himmelbauer

Sensatie: ‘Tony Martin tekent bij LottoNL-Jumbo’

Er lijkt een sensationele overstap aanstaande in de wielersport. Viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin zou namelijk gaan rijden voor Team LottoNL-Jumbo. Op het moment zit de Duitser nog bij het Zwitserse Team Katusha-Alpecin en revalideert hij van zijn val in de Tour de France. Hij tekent waarschijnlijk een contract voor twee jaar.

Martin is inmiddels 33 en is bezig aan zijn elfde seizoen als prof. Naast zijn vier wereldkampioenschappen tijdrijden won de Duitse wielrenner ook vijf etappes in de Tour de France en twee in de Vuelta a España. Daarnaast won hij ook kleinere rondes, zoals Parijs-Nice, de Eneco Tour en de Ronde van Peking.

Martin voor de ploegentijdritten

Het lijkt er vooral op dat LottoNL-Jumbo der Panzerwagen wil aantrekken om betere resultaten neer te zetten in ploegentijdritten. Primoz Roglic en Steven Kruiswijk eindigden de laatste Ronde van Frankrijk op de vierde en vijfde plaats. Op de ploegentijdrit van etappe drie verloren de twee bijna een minuut aan tijd ten opzichte van Team Sky, dat met Geraint Thomas en Chris Froome de nummers één en drie leverde.

Overigens duurt het nog wel even voordat Martin weer op de fiets zit. Zijn revalidatie heeft vertraging opgelopen, waardoor hij de Deutschland Tour van 25 augustus mist. “De dokters hebben me geadviseerd om niet van start te gaan in de Deutschland Tour. Het doet me enorm pijn dat ik er niet bij kan zijn, maar ik ben niet in discussie gegaan en heb hun advies geaccepteerd”, zei hij daarover.

Cyclingnews

Reageer op artikel:
Sensatie: ‘Tony Martin tekent bij LottoNL-Jumbo’
Sluiten