Frenkie de Jong naar Real Madrid: Ajax kan astronomisch bod verwachten

Het lijkt erop dat Frenkie de Jong en Ajax in de toekomst een enorm bod kunnen verwachten. De 21-jarige middenvelder zou in de belangstelling staan van Real Madrid en eerder al Manchester United. Eerst genoemde zou maar liefs tachtig miljoen euro overhebben voor De Jong.

De Jong moet wie opvolgen?

De Madrilenen zien de kersverse international in de toekomst als de opvolger van de beste voetballer van het jaar, Luka Modric, en is erop gebrand om De Jong voor de neus van aartsrivaal FC Barcelona weg te kapen. Barca leek in de afgelopen weken het meeste kans te maken om de Ajacied bij zijn ploeg weg te trekken.

Kolossale winst

Het verkopen van het jonge talent dat op meerdere posities uit de voeten kan zou voor Ajax een flinke financiële opsteker zijn. Geld lijkt bij de clubs die hem willen hebben bijna geen rol te spelen en het bedrag van tachtig miljoen zou nog wel eens op kunnen lopen. Zeker aangezien Ajax De Jong voor een prikkie (300.000 euro) overnam van Willem II in 2015.

Strijd der titanen

De ploegen die strijden om deze transfer te bewerkstelligen zouden op dit moment PSG, Manchester City, Bayern München, Tottenham Hotspur en Barcelona zijn. Nu voegen Real en Manchester United zich dus bij deze namen. Het talent van De Jong is dus niet onopgemerkt gebleven.

Of Frenkie daadwerkelijk de overstap zal gaan maken is zoals dat wel vaker het geval is op de transfermarkt: onduidelijk. Zijn zaakwaarnemer heeft in ieder geval laten weten niks te kunnen ontkennen of bevestigen omdat hij alle geïnteresseerde clubs meteen doorstuurt naar directeur spelersbeleid, Marc Overmars.

Meer voetbalnieuws lezen? Kijk dan hier.

 

Reageer op artikel:
Frenkie de Jong naar Real Madrid: Ajax kan astronomisch bod verwachten
Sluiten