Voetbal 26 sep 2018 Jelle van Es

Totti-fan wilde langer in gevangenis blijven om hele bijzondere reden

In de afgelopen jaren zijn een aantal belangrijke iconen in het voetbal gestopt met voetballen. Eén van de absolute koningen is Francesco Totti. Als zestienjarig jochie debuteerde hij bij AS Roma. En na 25 jaar bij die club te hebben gespeeld, nam hij vorig jaar afscheid. Zijn legende zal echter altijd blijven bestaan en hij is een waar clubicoon die met Italië ook nog eens in 2006 wereldkampioen werd. Totti ontmoeten is voor veel Italianen een droom. En daar wil je soms veel voor over hebben. Eén fan wilde zelfs een week langer in de gevangenis blijven zitten.

Francesco Totti kent hele speciale fans

Francesco Totti maakt dit zelf bekend in een biografie die deze week over hem verschijnt. Het boek heet Un Capitano, wat vertaald kan worden naar Een Aanvoerder Voordat het boek in de boekhandel ligt, maakt hij dit verhaal al wereldkundig. Het verhaal neemt ons mee naar 2006.

Totti

In december van dat jaar, een paar maanden nadat hij wereldkampioen was geworden, bezocht hij voor een goed doel een gevangenis in het Italiaanse Rebibbia. Dit was van te voren al bekend gemaakt bij de gevangen en dat zorgde voor veel enthousiasme. Eén van de gevangen had een verzoek neergelegd bij de directeur van de gevangenis met de vraag of hij nog iets langer in de gevangenis mocht blijven.

Hij zou eigenlijk een week voor het bezoek van Totti worden vrijgelaten. Maar de beste man vond het blijkbaar zo speciaal dat hij met Totti op de foto kon, dat hij nog wel een weekje in gevangenschap wilde leven. En zo zie je maar wat voor impact Totti in zijn carrière heeft achtergelaten.

Het enige jammere van dit verhaal, is dat we de foto die gemaakt is niet hebben. Het had leuk om te zien wat voor persoon zo ver zou gaan om een foto te nemen.

Reageer op artikel:
Totti-fan wilde langer in gevangenis blijven om hele bijzondere reden
Sluiten