Voetbal 28 jan 2019 Jan De Raab

Transfernieuws: de Ligt gaat mogelijk naar Juventus

Ajax maakt en goede kans om bij de afsluiting van het huidige seizoen, de geschiedenis in te gaan als de rijkste ploeg van de Eredivisie. De verkoop van de Jong brengt uiteraard het meeste geld op. Zo maakt de Ligt kans op een langdurig verblijf bij Juventus, maar er staan nog meer interessante zaken te gebeuren in de (inter)nationale voetbalwereld.

Cassierra tijdelijk naar Argentinië

De kans is groot dat Ajax Mateo Cassiera opniuw gaat verhuren. De Telegraaf weet in ieder geval te melden dat de Colombiaan voor 18 maanden is verhuurd aan het Argentijnse Racing Club de Avellaneda. De club komt in Argentinië uit op het hoogste niveau, de Superliga.

Cassiera moet zich ondertussen een speelbal voelen, eerder werd hij namelijk ook al verhuurd. Destijds kwam hij uit voor FC Groningen, daar speelde hij tien wdstrijden en scoorde het welgeteld, slechts één keer. Samen met landgenoot Davinson Sánchez kwam hij in 2016 naar Amsterdam. Echt succesvol was zijn verblijf niet te noemen. Bij d beloften werd hij weliswaar topscorer in de Keuken Kampioen Divisie, maar in het eerste elftal hoeft hij niet op speelminuten te rekenen.

Frenkie de Jong zorgt voor ontslag bij PSG

De transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona brengt een schokgolf teweeg bij PSG. Nu de Franse topclub er niet in is geslaagd om de jonge Ajacied in te lijven kan technisch directeur Antero Henrique zijn kantoor gaan opruimen. ESPN weet te melden dat de Quatarese eigenaren niet echt gecharmeerd zijn van weer een mislukte transfer. Eerder viste PSG ook al achter het net bij een mogelijke transfer van Lucas Paqueta. De Braziliaan koos voor AC Milan en liet Parijs voor wat het was. AC Milan kaapte de Braziliaan van Flamengo voor zijn neus weg. De carrière van Henrique bij PSG is dan een kort leven beschoren, hij zat er pas sinds juni 2017 en was binnengehaald als opvolger van Patrick Kluivert.

City vervolgt soap rond De Ligt

Nu de Jong definitief naar Barcelona vertrekt is er nog die andere Ajacied die in de belangstelling staat van menig Europese topclub. De naam is Matthijs de Ligt. Bij Manchester City zin ze in hem in ieder geval een goede opvolger van Nicolas Otamendi. Bij FC Barcelona zouden ze hem verwelkomen en bij Manchester City hoeft hij  niet langer te rekenen op het maken van speelminuten. Kat in het bakkie dus. Die ruimte die bij de Engelse club vrijkomt kan dan mooi opgevuld worden door de Ligt zo is de redenatie.

Juventus aan kop in race om De Ligt

Machester City is natuurlijk niet de enige topclub die loopt te hengelen naar de gunsten van de Ajacied. Ook het Italiaans Juventus zou meer dan geïnteresseerd zijn. Als we de verhalen mogen geloven dan hebben de Italianen de beste papieren in huis om de Ligt te verleiden. Bij Juventus zien ze in de jonge Ajacied de ideale vervanger voor Giorgio Chiellini.

Eén klein probleem is er wel: de gevraagde overnameprijs van 60 miljoen euro zou voor Manchester City mogelijk een struikelblok zijn. Daar staat tegenover dat de zaakwaarnemer van de Ligt bijzonder goed ligt bij de Italianen. Mino Raiola, de bewuste zaakwaarnemer van De Ligt heeft goede contacten in Italië en heeft een behoorlijke vinger in de pap. Grote kans dat de Ligt binnenkort een aardig woordje Italiaans zal gaan leren.

Cristiano Ronaldo

Een overstap van de Ligt naar Juventus zou een behoorlijke sprong zijn. Bij Juventus hebben ze in ieder geval een extreem goede troef achter de hand: Cristiano Ronaldo. De Ligt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het een droom is om met Ronaldo te kunnen voetballen en te trainen. Het zou de Ajacied in staat stellen om alles uit zijn carrière te halen.
En ander voordeel van een overstap naar Italie is dat Juventus een duidelijk plan heeft voor de toekomst. De Nederlander zou in dat plan een prominente rol gaan krijgen. Voor een verdediger van het niveau van de Ligt zou een overstap naar de Serie A geen probleem moeten zijn, eerder liet Stefan de Vrij zien dat hij het niveau zonder problemen aan kan.

Parool

Reageer op artikel:
Transfernieuws: de Ligt gaat mogelijk naar Juventus
Sluiten