Esport 28 sep 2018 Marlon Labrie

De top 5 rijkste vrouwelijke esport gamers

Esport is al de nodige jaren behoorlijk populair en wordt alleen nog maar populairder. Games zoals League of Legends, Call of Duty, Rocket League en FIFA hebben zelfs hun eigen competities waarin spelers van over de hele wereld met elkaar strijden om een gigantische prijzenpot. Voor velen is het ook geen nieuwtje dat je met esports ontzettend rijk kunt worden. Daarom vandaag de top vijf rijkste vrouwelijke esport gamers.

Vrouwelijke en mannelijke esport gamers

Net als in de echte sportwereld liggen er verschillen in de salarissen tussen mannen en vrouwen. Mannelijke voetballers verdienen nu eenmaal meer dan vrouwelijke voetbalsters. Best krom, want ze doen eigenlijk precies hetzelfde werk toch? Bij esport gamers is dat precies hetzelfde. De mannelijke esport gamers verdienen vele male meer dan hun vrouwelijke collega’s. Best wel sneu voor de fanatiek gamende dames, maar helaas is het niet anders. Het is gelukkig niet dat de dames weinig geld verdienen en moeten bijverdienen als vakkenvuller.

Top vijf rijkste vrouwelijke esporters

De esport wereld is meer een mannenwereld dan een vrouwenwereld. Maar toch zijn er genoeg dames die meedoen en erg goed zijn. De dames verdienen er een leuk zakcentje mee. Om te zien wat de dames verdienen, hier de top vijf van de rijkste dames.

Sarah Harisson

Sarah Harrison on Twitter

Jumping on the #2012vs2018 bandwagon ft. my first time having my hair dyed


Nationaliteit: Engeland
Gamertag: Sarah Lou
Naam: Sarah Harisson
Game: Dead or Alive 4
Verdiensten: $50.000

Sarah Harisson heeft iets bijzonders. Sarah Lou heeft haar volledige fortuin verdient met één toernooi. De Britse dame won het Championship Gaming Series Season in 2008. Ze verdiende met haar collega 100.000 dollar maar verdeelde dat netjes onder elkaar. Eén toernooi kan dus best lekker verdienen

Marjorie Bartell

Marjorie Bartell
Nationaliteit: Amerikaans
Gamertag: Kasumi Chan
Naam: Marjorie Bartell
Game: Dead or Alive 4
Verdiensten: $55.000

Marjorie Bartell is ook een professionele gamer en is ook gespecialiseerd in vechtgames. Op dit moment speelt ze de game Dead or Alive 4 en speelt onder de naam van Kasumi Chan. De Amerikaanse speelt sinds 2006 professioneel en heeft daar al 55 duizend dollar mee verdient.

Ricki Ortiz

✨Ricki Sophie Ortiz✨ on Twitter

😴😴😴


Nationaliteit: Amerikaans
Gamertag: Ricki Ortiz
Naam: Ricki Ortiz
Game: Street Fighter V
Verdiensten: $80.780,18

Ricki Ortiz heeft faam gemaakt met het spel Street Fighter V en is gespecialiseerd in vechtgames. De Amerikaanse transgender gamer speelt al sinds 2000 en heeft meegedaan aan 61 toernooien. Al die toernooien brengen genoeg op, ze gamede al ongeveer 80.000 dollar bij elkaar.

Katherine Gunn

Dit bericht bekijken op Instagram

🔴LIVE MEOW twitch.tv/katgunn I post old selfies cause new ones are a pain. 😢 Sorry #streaming #twitch #pubg

Een bericht gedeeld door Kat Gunn (@mystikgunn) op