Darts 4 jan 2019 Jan De Raab

Twee jonge Nederlandse darters krijgen een PDC Tour Card

Michael Smith en consorten kunnen hun borst nat gaan maken. Nu de runner-up van het PDC WK Darts 2019 net is bekomen van de klap die Michael ‘Mighty Mike’ van Gerwen hem op 1 januari uitdeelde, kan hij alvast gaan wennen aan nóg meer Nederlandse broodgooiers. Zowel Niels Zonneveld als Mike van Duivebode zijn in het bezit gekomen van een PDC Tour Card. Dat wordt dus dringen op de internationale toernooien.

PDC Tour Card voor Niels Zonneveld

Donderdag 3 januari was het feest voor Niels Zonneveld. Hij kwam als eerste Nederlandse darter in het bezit van een PDC Tour Card. Die kreeg hij als beloning voor zijn gewonnen finale tegen Christian Goedl in Duitsland. In die bewuste finale, onderdeel van de European Qualification School, was hij met 5-1 te sterk. De prestatie was des te indrukwekkender door elke leg met 15 darts of minder uit te gooien.
Om zijn winst nog meer kracht bij te zetten: de beslissende leg won hij in 12 darts. Het winnen van het toernooi is geen eenvoudige opgave. De jonge Nederlander moest maar liefst acht wedstrijden winnen om de PDC Tour Card te bemachtigen. Aangekomen bij de laatste 32 deelnemers stond hij in de partij tegen Mike de Decker met maar liefst 4-1 achter, maar wist de partij alsnog winnend af te sluiten. Niels Zonneveld hoeft zich voor zijn gemiddelde van 99 niet te schamen. Michael Smith haalde in de finale tegen de groene sloopkogel uit Vlijmen een gemiddelde van ‘slechts’ 95.3.

Niels Zonneveld wint de 1ste Tourcard op Q-School

Instagram kanaal 433_darts

Tour Card

Met die Tour Card mag Zonneveld meedoen aan het PDC-circuit. Dat betekent dat we Zonneveld in 2019 en 2020 zullen terugzien op grotere toernooien. Naast Zonneveld mocht nog een ander Nederlands dartstalent zich gelukkig prijzen. De 20-jarige Dordtenaar Mike van Duivenbode gaf zichzelf een prachtig verjaardagscadeau. Na over de PDC Tour Card te hebben gedroomd, won hij deze ook op vrijdag 4 januari.

De talentvolle darter die sinds 2016 onderdeel is van het opleidingsteam van Raymond van Barneveld ‘Team Bengi’ versloeg in de finale Madars Razma met 5-4. Dankzij de PDC Tour Card mogen zowel Mike van Duivenbode als Niels Zonneveld deel gaan nemen aan de internationale toernooien van de PDC. Op die manier kunnen ze hun positie op de wereld ranking positief beïnvloeden en werken aan hun toekomst als professioneel dartspeler.

PDC Darts on Twitter

📽 “I dreamed last night that I won my Tour Card today, and I did it!” Birthday boy Mike van Duivenbode celebrates his Day Two success at the European Qualifying School. https://t.co/meop0fBVMe

SportnieuwsSportnieuws

Reageer op artikel:
Twee jonge Nederlandse darters krijgen een PDC Tour Card
Sluiten