Nieuws 10 dec 2018 Marlon Labrie

UEFA Champions League TV gids, wat moet je zien?

Komende dinsdag en woensdag staat de laatste groepsfase wedstrijd van deUEFA Champions League op het programma. In een spannende vijfde ronde verzekerde Ajax zich van de tweede ronde door met 0-2 te winnen van AEK Athene. PSV verloor thuis onverdiend van FC Barcelona met 2-1. Wanneer Ajax woensdag van Bayern wint is het groepswinnaar, PSV speelt uit bij Inter Milan om de eer.

Het zou natuurlijk goed zijn voor het Nederlandse voetbal als beide ploegen weten te winnen. Verder staan er een paar prachtige wedstrijden op het programma, laten we hopen dat deze zesde ronde net zo spannend wordt als de vijfde.

Hier vind je de leukste wedstrijden van de zesde ronde van de groepsfase duels.

Nederlandse Clubs in de Champions League

Ajax kan zich woensdag tot groepswinnaar kronen wanneer het thuis weet te winnen van Europese grootmacht Bayern München. PSV is al uitgeschakeld en speelt de laatste Champions League wedstrijd van dit seizoen in en tegen Inter Milan.

Dinsdag 11 december 21:00 Inter Milan – PSV

PSV is helaas al uitgeschakeld in de Champions League. In een groep des doods wist het zich groot te houden tegen de grote jongens uit Europa, maar helaas stonden de Eindhovenaren te veel met lege handen. Dinsdagavond om 21:00 speelt PSV uit bij Inter Milan, bij winst verlaten ze Europa in ieder geval met opgeheven hoofd. Inter Milan moet winnen van PSV om de tweede ronde van de Champions League te halen.

Woensdag 12 december 21:00 Ajax – Bayern München

Ajax verzekerde zich vorige week van de tweede ronde van de Champions League. Woensdagavond spelen de Amsterdammers in eigen Johan Cruyff Arena om de groepswinst tegen Bayern. Beide teams hadden een goede generale en lijken zich op te maken voor een mooie pot voetbal! Wint Ajax, dan is het groepswinnaar.

Noemenswaardige (top)affiches

Naast de Nederlandse clubs komen er natuurlijk nog veel meer mooie clubs in actie. Hieronder een lijst met andere pracht wedstrijden uit de zesde speelronde van de groepsfase van Champions League. Deze wedstrijden kijk je alleen op Ziggo, Veronica zend wel de samenvattingen uit.

Dinsdag 11 december

21:00: FC Barcelona – Tottenham Hotspur
21:00: AS Monaco – Borussia Dortmund
21:00: Rode Ster Belgrado – PSG

Woensdag 12 december

21:00: Young Boys – Juventus
21:00: Manchester City – TSG Hoffenheim
21:00: Valencia – Manchester United

Benieuwd naar alle andere wedstrijden die gespeeld worden in de eerste ronde van de CL? Het complete UEFA Champions League speelschema vind je hier.

Reageer op artikel:
UEFA Champions League TV gids, wat moet je zien?
Sluiten