Vechtsport 18 okt 2018 Jelle van Es

Ultimate Ball: Een rare mix tussen Rugby en MMA

Soms ontstaan er nieuwe sporten en denk je ‘ja, dat is tof’. En soms heb je sporten waarvan je niet helemaal begrijpt dat ze ooit zijn bedacht. Ultimate Ball is zo’n sport. Het is een sport die een jaar of zes geleden tijdens een MMA-evenement werd geboren en eigenlijk daarna gelijk is doodgebloed.

Ultimate Ball is vreemd

Waarom we er nu dan over schrijven? Onlangs ging de video over de sport viral en maakten we op die manier er kennis mee. In de sport strijd je twee teams van drie spelers in de octagon. Daarbij mag de speler met de paal volledig in elkaar getrapt worden, dus eigenlijk wil je nooit de bal. Als je echter wat ruimte hebt, dan kun je de bal in het doel van de tegenstander gooien en scoor je.

Ultimate ball – Team Gypsy Vs Team Semtex

The brand new sport everyone is talking about finished it’s season with a bang this month as the final teams tore up the cage destroying what anyone thought about ball games. Team Gypsy, captained by Tony Giles took on Team Semtex captained by Jake Bostwick. It’s the 2012 Ultimate ball tournament final!

Na de introductie van zo’n zes jaar geleden hebben we er eigenlijk nooit meer iets van gehoord, dus waarschijnlijk is dit het begin en tegelijkertijd het einde van Ultimate Ball. En dat is misschien maar goed ook.

Reageer op artikel:
Ultimate Ball: Een rare mix tussen Rugby en MMA
Sluiten