Usain Bolt is eindelijk profvoetballer en beleefde bijna een droomdebuut

Het stond al behoorlijk lang op zijn bucket list, maar het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren. Usain Bolt is dichtbij zijn eerst contract in het professionele voetbal. De beste sprinter ooit maakte dit weekend zijn debuut voor de Australische club Central Coast Mariners. In een oefenduel mocht de Jamaicaan twintig minuten meedoen tegen Central Coast Select en kwam nog heel dichtbij een droomdebuut.

Veel druk stond er niet op z’n debuut. Zijn ploeggenoten slaagden erin om in de eerste zeventig minuten maar liefst zes keer het net te vinden. Dit gaf Usain Bolt rustig de kans om aan het niveau te wennen. Omdat het duel al gespeeld was, kreeg het sprintkanon niet heel veel kansen. Toch kwam hij nog behoorlijk dichtbij een absoluut droomdebuut. Helaas kwam Usain Bolt net een teenlengte te kort om zijn eerste goal te maken.

Usain Bolt maakt debuut

In de blessuretijd dacht de debutant een voorzet binnen te lopen, maar de achtvoudig Olympische kampioen was wonderbaarlijk genoeg niet snel genoeg. Gelukkig kon hij er zelf om lachen en was hij na afloop tevreden over zijn debuut. “Het ging goed. Het was wat ik verwachtte,” aldus Usain Bolt die vooral blij was dacht hij een kans heeft gekregen in het professionele voetbal.

Highlights Of Usain Bolt’s Football Debut For Central Coast Mariners

World-record sprint holder Usain Bolt made his professional football debut for A-League side Central Coast Mariners in a 6-1 pre-season victory over amateur outfit Central Coast Select. Subscribe to ESPN UK: http://bit.ly/1oGUzVA Follow ESPN UK across multiple platforms: https://en-gb.facebook.com/ESPNUK https://twitter.com/ESPNUK http://www.espn.co.uk/

“Ik ben dankbaar dat de Mariners mij een kans gaven. Op dit moment ben ik nog aan het wennen, maar het is een geweldig moment om eindelijk op het veld te staan als een prof. Mijn teamgenoten hebben me al echt geaccepteerd en proberen me dingen te leren. Ze pushen mij echt.” De Jamaicaan lijkt zijn plekje dus wel gevonden te hebben, maar een contract is nog niet zeker.

Driemaal scheepsrecht?

Usain Bolt is namelijk op proef bij de het team dat vorig seizoen laatste werd in de A-League. De vorige twee proefperiodes liepen niet goed af voor de man die met nummer 95 het veld in kwam (een referentie naar zijn wereldrecord op de 100 meter sprint: 9.58 seconden). Bij Borussia Dortmund en het Noorse Strømdsgodset kreeg hij geen contract. Is driemaal scheepsrecht? We gaan het zien.

Reageer op artikel:
Usain Bolt is eindelijk profvoetballer en beleefde bijna een droomdebuut
Sluiten