Motorsport 7 mrt 2019 Jan De Raab

Valentino Rossi heeft voorzichtig hoop op een tiende titel

Valentino Rossi weet niet van ophouden. Op 40-jarige leeftijd is de motivatie om wederom wereldkampioen te worden nog net zo levendig als in zijn beginjaren. Dit weekend kan hij een goede stap voorwaarts maken als in Qatar het nieuwe seizoen begint. Voor de levende legende wordt het alweer zijn 24ste wereldkampioenschap. Van afscheid nemen is echter nog geen sprake. Rossi is daar duidelijk over: ,,racen is nog altijd het mooiste dat er is. Het is mijn drug’’, aldus de negenvoudig wereldkampioen.

Valentino Rossi: “ik ben oud”

,,Natuurlijk ben ik oud voor een coureur, maar ik sta daar niet bij stil. Ik wil zo lang mogelijk blijven racen. Ik ben ook niet iemand die terugkijkt en nostalgisch is over het verleden. In plaats daarvan denk liever aan de eerstvolgende race, daar ben ik nu al opgewonden over’’, aldus de legendarische motorrijder in een interview met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

Toch komen de titels voor Valentino Rossi niet vanzelf. Zijn laatste echt aansprekende succes dateert alweer van 2009, dik tien jaar geleden. Toch is de hoop op een tiende wereldtitel nog altijd aanwezig. ,,Ik ben realistisch, ik weet dat ik tien, vijftien jaar geleden de snelste op het circuit was en nu al een aantal jaren niet. Maar ik voel dat als ik hard werk, als ik in goede conditie ben, als ik gefocust ben, dat ik nog steeds de sterkste kan zijn.’’

Lastige tijd voor Yamaha

Voor zijn team, Yamaha, was het de afgelopen twee jaar zeker niet eenvoudig. Dat bleek onlangs nog uit de testdagen waarbij alleen Maverick Vinales een gedegen indruk maakte. Voor Valentino Rossi was er weinig eer te behalen. Desondanks kijkt hij vol enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen en gelooft hij dat het een interessant kampioenschap gaat worden. “De concurrentie in de MotoGP is dit seizoen groter dan ooit. Alle fabrieksrijders maken kans om races te winnen of om zelfs een gooi te doen naar de titel.”

Dit jaar zijn we gemotiveerd om te winnen

Wat betreft zijn eigen kansen op een tiende wereldtitel is hij erg voorzichtig. “Het afgelopen seizoen liep voor ons zeer stroef. Slechts enkele races konden we meestrijden om de overwinning. Dit jaar lijkt het gehele team gemotiveerder dan ooit te zijn. Ook in Japan op de fabriek hebben de mensen begrepen dat we een inhaalslag moeten maken om terug te keren aan de top. Ik weet nog niet of de motor goed genoeg zal zijn om mee te strijden met de absolute top, ik verwacht echter een grote verbetering ten opzichte van het afgelopen seizoen.”

Racing News 365

Reageer op artikel:
Valentino Rossi heeft voorzichtig hoop op een tiende titel
Sluiten