Motorsport 17 sep 2018 Jan De Raab

Van der Mark eindigt in Portugal als derde in WK Superbike

Michael van der Mark is wederom succesvol geweest in de WK Superbike. In Portugal belande de Nederlander voor de achtste keer dit seizoen op het podium naast winnaar Jonathan Rea (Kawasaki) en  Italiaan Marco Melandri (Ducati) die tweede werd. In de stand voor het WK staat van de Mark nu op een derde plaats.

Derde plaats achter Rea en Melandri

Het Portugese Portimão was het decor voor de 19e wedstrijd in het WK Superbike. Regerend kampioen Jonathan Rea benadrukte zijn dominantie nogmaals met zijn zesde opeenvolgende overwinning op de World Superbikes-race.

Rea, die tijdens de kwalificatie genoegen moest nemen met de tweede plaats, nam vanaf de eerste bocht de leiding en schreef en passant het snelste ronderecord op zijn naam.  De voorsprong op landgenoot Chaz Davies in de stand voor het kampioenschap kon Rea zou uitbreiden naar 104 punten.

Crash van Savadori

Marco Melandri (Ducati) eindigde 1,575 seconden achter de Noord-Ier, na een korte voorsprong te hebben genomen bij de eerste bocht, waarbij Michael van der Mark (Yamaha) beslag legde op de derde plaats.

Lorenzio Savadori (Aprilia) vocht voor de tweede plek en crashte daarna met nog negen ronden te gaan. Tom Sykes plaatste zich in de top vijf, samen met Loris Baz (Althea BMW Racing Team) die zesde werd. De Spanjaard Jordi Torres, Toprak Razgatlioglu uit Turkije, de Italiaan Michael Ruben Rinaldi en de Brit Alex Lowes maakten de top 10 compleet.

Reageer op artikel:
Van der Mark eindigt in Portugal als derde in WK Superbike
Sluiten