Van Vleuten pakt goud + volledig Nederlands podium bij het WK tijdrijden

Aan het einde van de tijdrit op dinsdag gingen er drie Nederlandse armen de lucht in op het podium. Annemiek van Vleuten prolongeerde na een succesvol jaar met veel prijzen (Giro Rosa, La Course o.a.) haar wereldtitel. Anna van der Breggen en Ellen van Dijk pakten de tweede en derde plaats.

Van Breggen komt weer tekort voor het goud.

Van Vleuten zette een indrukwekkende tijd van 34.25 neer. Hiermee was ze ruim sneller dan Van der Breggen die volgde met een 34.54. Dit is voor Van der Breggen niets nieuws aangezien zij op het WK in Noorwegen vorig jaar ook op de tweede plek eindigde achter Van Vleuten. Het verschil was toen nog een dikke twaalf seconden.

Van Vleuten al op 19 seconden na 18 kilometer

De 35-jarige Utrechtse mocht als titelverdedigster als laatste beginnen aan de tijdrit en kon zich meteen focussen op het verbeteren van de tussentijd van Van der Breggen die een kwartier eerder aan haar rit was begonnen. Na achttien kilometer werd al duidelijk dat de tijd van Van der Breggen geen stand zou houden, de wereldkampioene lag op dat meetpunt namelijk al negentien seconde voor. Dit wist ze uiteindelijk nog uit te breiden naar de uiteindelijke 29 seconden.

Brons op één seconde

Ellen van Dijk wist het brons te pakken maar dit was wel nipt. Ze kon de Canadese Leah Kirchmann net één seconde achter zich houden. De vierde Nederlandse deelneemster was Lucinda Brand, zij wist met een tijd van 36,07 de zesde plaats te pakken.

Historisch WK

Dit was de eerste keer in de historie van het tijdrijden op het WK dat er drie vrouwen uit hetzelfde land op het podium stonden. Check hieronder de top tien.

UCI on Twitter

Top 10 results ⏱ Women Time Trial #InnsbruckTirol2018

Tom Dumoulin

Vandaag verdedigt Tom Dumoulin zijn wereldtitel op de tijdrit voor de mannen. Komend weekend zal het WK worden afgesloten met de wegritten voor de vrouwen (zaterdag) en de mannen (zondag).

Meer lezen over het WK wielrennen in Innsbruck? Bekijk hier het hele schema.

 

Reageer op artikel:
Van Vleuten pakt goud + volledig Nederlands podium bij het WK tijdrijden
Sluiten