Voetbal 27 nov 2018 Marlon Labrie

Ajax mist Ziyech en Tagliafico tegen AEK in vermoedelijke opstelling

Ajax speelt vanavond de belangrijke en beslissende uitwedstrijd in de UEFA Champions League tegen het Griekse AEK Athene. Bij winst is het door naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel of verlies partij is het afhankelijk van de wedstrijd Bayern – Benfica. Ajax mist steunpilaren Hakim Ziyech en Nico Tagliafico in de vermoedelijke opstelling tegen AEK Athene.

AEK Athene – Ajax om 18:55

Ondanks dat Ajax twee belangrijke spelers mist gaat het met veel vertrouwen het één na laatste groepsduel in. Vorige keer werd AEK met 3-0 naar huis gestuurd en de laatste weken speelt Ajax goed en creatief voetbal. De gemakkelijke 3-0 overwinning op NAC Breda was een goede generale repetitie. AEK Athene heeft al vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De trainer staat op het punt om ontslagen te worden en het team speelt niet lekker samen. Crisis bij AEK.

Hakim Ziyech is geblesseerd en Tagliafico is geschorst

Hakim Ziyech moet door een blessure die hij opliep tijdens de interland periode de wedstrijd laten schieten. Ziyech heeft een verrekking in de binnenband van zijn knie en daardoor blijft de creatieve middenvelder in Amsterdam. Ajax moet het ook stellen zonder vaste linksback Nico Tagliafico. De Argentijn kreeg uit bij Benfica een gele kaart en moet hierdoor een wedstrijdje brommen.

Donny van de Beek is dinsdag gewoon van de partij en is ondanks het uitvallen tegen NAC maandagochtend gewoon op het vliegtuig gestapt. Donny kan dus gewoon spelen tegen AEK.

Wij verwachten dat Daley Blind zal opschuiven als linksback en dat Maximilian Wöber net zoals tegen Dinamo Kiev in het centrum van de verdediging zal staan. Donny van de Beek lijkt het plekje van Hakim Ziyech overnemen en speelt samen met Frenkie de Jong en Lasse Schöne op het middenveld. Doordat van de Beek start kan Dusan Tadic als linksvoor beginnen. Tadic zal waarschijnlijk met Dolberg en Neres de punt van de aanval verzorgen in de vermoedelijke opstelling.

AEK ongewijzigd

De Griekse ploeg zal waarschijnlijk net als tegen Bayern München in een 4-3-3 opstelling beginnen, dezelfde speelwijze als Ajax. De Grieken hebben geen blessures en zullen met het vaste elftal aantreden. Geen wijzigingen in de vermoedelijke opstelling van AEK

Vermoedelijke opstelling AEK Athene

Vermoedelijke opstelling AEK - Ajax

Vermoedelijke opstelling Ajax

Vermoedelijke opstelling AEK - Ajax

Stand in Groep E

Stand groep E CL

De Amsterdammers spelen om 18:55 uur. Bayern München speelt in eigen huis om 21:00 tegen Benfica. De wedstrijd van Ajax wordt uitgezonden op Veronica. Bayern München – Benfica kijk je op Ziggo.

Benieuwd naar de andere mooie wedstrijden vanavond? Check de Champions League TV gids.

Reageer op artikel:
Ajax mist Ziyech en Tagliafico tegen AEK in vermoedelijke opstelling
Sluiten