Voetbal 7 nov 2018 Marlon Labrie

Vermoedelijke opstelling Benfica-Ajax: Tadic vervangt Dolberg in spits

Ajax speelt vanavond een belangrijke uitwedstrijd in de UEFA Champions league. De Amsterdammers om 21:00 in Lissabon tegen SL Benfica. Bij winst is Ajax verzekerd van de volgende ronde van dde Champions League. Bij een gelijkspel wordt ook een reuzenstap gezet richting overwintering in het miljoenenbal. In de vermoedelijke opstelling van Ajax zijn weinig verassingen. Kasper Dolberg was een twijfelgeval voor de wedstrijd vanwege ziekte, maar de Deense spits is op tijd fit. Toch lijkt Tadic in de spits te starten

Benfica – Ajax om 21:00

Ajax zal met vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. Twee weken geleden waren de Amsterdammers in eigen huis de bovenliggende ploeg tegen Benfica en werd er in de laatste minuut gewonnen. Daarnaast gaat het de laatste weken niet al te lekker met de Portugezen en ligt er veel druk op trainer Rui Vitória. Dat wordt een verhit potje vanavond in Estádio da Luz.

Dusan Tadic in de spits tegen Benfica, Dolberg op de bank

Kasper Dolberg was een twijfelgeval voor de belangrijke uitwedstrijd in de Champions League tegen Benfica. De Deen viel uit in de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem II vanwege ziekte. Gelukkig is Dolberg voldoende hersteld en speelklaar. Waarschijnlijk wordt het een invalbeurt voor de Deen. Ten Hag lijkt hetzelfde strijdplan als tegen Bayern München te gaan uitvoeren. ook toen zette de Ajax-trainer Dusan Tadic in de spits. Dat pakte goed uit. Doordat Dusan Tadic vanavond in de spits loopt, is er in de vermoedelijke opstelling plek voor David Neres en Donny Van de Beek.

op lagdurig geblesseerden na heeft Ajax dus een compleet fitte selectie. Dat wordt weer genieten van de sierlijke Frenkie de Jong, sterke Matthijs de Ligt, degelijke Daley Blind en de altijd verrassende Hakim Ziyech.

Geen wijzigingen bij Benfica

Bij Benfica zijn er eigenlijk geen wijzigingen. De Portugese club zoekt de laatste weken een beetje naar vorm. De laatste drie wedstrijden gingen verloren. Benfica heeft wat goed te maken en zal de messen geslepen hebben. Het wordt een alles-of-niets-duel voor Benfica. De Prtugezen missen alleen oud ADO speler Ebuehi en verdediger Lema. Rui Vitória kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie en zal weinig verassingen doorvoeren.

Vermoedelijke opstelling Benfica

Vermoedelijke opstelling Benfica Ajax, tadic, dolberg

Vermoedelijke opstelling Ajax

Vermoedelijke opstelling Ajax Benfica met Tadic in de spits, dolberg

Stand in Groep E

Benfica - Ajax, vermoedelijke opstelling, dolberg tadic

De Amsterdammers spelen om 21:00 uur. Bayern München speelt in eigen huis om 21:00 tegen AEK Athene. De wedstrijd van Ajax wordt uitgezonden op Veronica. Bayern München – AEK Athene kijk je op Ziggo.

Benieuwd naar de andere mooie wedstrijden vanavond? Check de Champions League TV gids.

Reageer op artikel:
Vermoedelijke opstelling Benfica-Ajax: Tadic vervangt Dolberg in spits
Sluiten