Nieuws 25 aug 2018 Imre Himmelbauer

Verstappen wacht loodzware klus na slechte kwalificatie in België

Max Verstappen staat morgen een loodzware klus te wachten in de Grand Prix van België. De Nederlander start vanaf de zevende plaats in de race van morgen. De pole position ging naar Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo staat op P8. Valtteri Bottas wisselde voor de race van motor. Dat deed de Fin dit seizoen te vaak en daarom begint hij vanaf P19.

Voordeel én nadeel voor Verstappen

De regen leek de Nederlandse coureur juist goed uit te komen, maar dat hij snel ophield werkte juist in zijn nadeel. Zijn werkgever Red Bull had gehoopt op één snelle ronde op slicks en had een uitgebreid strijdplan bedacht. Juist dat heeft Verstappen de das om gedaan: “Veel teams wisten totaal niet wat ze moesten doen. Die gingen terug naar de garage en uiteindelijk pakt dat dan nog goed voor ze uit ook. Tja, gewoon jammer voor ons”, zegt hij tegen het AD.

Toch blijft de Red Bull-coureur geloven in een goed resultaat bij de race van morgen. Hij heeft een erg simpele strategie: “Meer inhalen, hè. En normaal kan dat hier wel. Die Force India’s en Haas, dat moet gewoon kunnen. Ze lopen natuurlijk wel harder op het rechte stuk, maar de auto is natuurlijk afgesteld om in te halen.”

AD

Reageer op artikel:
Verstappen wacht loodzware klus na slechte kwalificatie in België
Sluiten