Formule 1 15 mrt 2019 Jan De Raab

Verstappen derde in tweede trainingssessie Grand Prix van Australië

De eerste twee trainingssessies in aanloop naar de Grand Prix van Australië zitten er op. Nadat de eerste traininssessie voor werelkampioen Lewis Hamilton voorspoedig was verlopen, liet hij ook in de tweede sessie zien dat hij de te kloppen man is. Vor Max Verstappen was het zeker geen slecht moment, hij liet Ferrari ruim achter zich en eindigde op een derde plaats.

 Tweede vrije training Grand Prix van Australië

De tweede vrije training op het Melbourne Grand Prix Circuit leverde een aardig beeld op van wat we mogen verwachten. Een kleine twintig minuten nadat Romain Grosjean de eerste tijd neerzette voor landgenoot Leclerc kwam Max Verstappen aan bod. Hij zette de snelste tijd neer op mediums. Veel plezier had hij niet van zijn prestatie, Hamilton ging er eenvoudig overheen en was zeven tienden sneller op dezelfde compound.

Verstappen weet Mercedes aardig bij te houden

Max Verstappen weet zich goed staande te houden in de RB15, maar komt kracht te kort om het gat met Mercedes te dichten. Het verschil blijft met zes tienden behoorlijk groot. De keuze voor zachte banden zorgt wel voor lagere rondetijden, maar Mercedes behoudt een ruime marge. Het effect van de zachte banden wordt duidelijk op het moment dat Verstappen ook hiervoor kiest. Met nog zo’n twintig minuten te gaan, schiet hij direct naar de derde plaats. Het verschil met de Mercedessen is echter te groot en de RB15 blijft acht tienden achter op Mercedes. Max Verstappen en Pierre Gasly blijven daardoor op plaatsen drie en vier, waarmee ze Ferrari voor blijven.

Williams rijdt achter de feiten aan

Net als in de eerste vrije training, draagt Williams ook in de tweede trainingssessie de rode lantaarn. Het team lijkt hopeloos achter de feiten aan te lopen. Op het moment dat de sessie bijna is afgelopen meldt Pierre Gasly nog dat hij geen ‘power’ meer heeft. Hij weet wel op eigen kracht de pits te bereiken.

Racing News 365

Reageer op artikel:
Verstappen derde in tweede trainingssessie Grand Prix van Australië
Sluiten