Formule 1 17 mrt 2019 Jan De Raab

Verstappen is titelkandidaat na derde plaats Grand Prix van Australië

Max Verstappen kwam, zag en overwon net niet. De Grand Prix van Autralië is voorbij en voorzichtig kan de conclusie worden getrokken dat de Honda-motor aan de verwachtingen heeft voldaan. Voor het eerst in vijf jaar behaalde Verstappen het podium en hoefde hij enkel Bottas en de huidige wereldkampioen Hamilton voor zich te dulden.

Het enige gevecht tijdens de Grand Prix van Australië

Voor Verstappen was het een race zonder echt extreme uitdagingen. Het enige gevecht wat hij feitelijk moest leveren, was met Vettel. De Duitser lag lange tijd op P3, maar Verstappen bleek net iets sneller en kon na een stevig duel beslag leggen op de derde plek om die vervolgens niet meer af te staan. Een zichtbaar blije Verstappen wist dat er niet meer in zat, iets wat ook door Hamilton werd bevestigd: “Het was geen probleem voor me om Verstappen achter me te houden.” Dat wist de Nederlander ook: “Ik was wel sneller, maar niet snel genoeg om er voorbij te gaan. Het is moeilijk inhalen op dit circuit.”

Eau rouge on Twitter

Max verstappen vs vettel, Verstappen overtakes Vettel for P3! #AusGP #AustralianGP #Vettel #MaxVer33 #F1 https://t.co/G3g5l2belH

Dr. Marko ziet voldoende kansen voor Red Bull

De derde plaats voor Verstappen was ook reden voor Dr. Marko om positief vooruit te kijken. “We zijn zeer tevreden. Het draait om het continu verzamelen van punten en het optimaliseren van resultaten. Zo word je uiteindelijk wereldkampioen en Max kan met dit pakket zeker strijden voor de titel”, aldus de grote man achter Red Bull. Hij tekent daarbij wel aan dat Red Bull zelf veel in de hand heeft. Zo is het winnen van een Grand Prix een combinatie van een goede motor en een goede wagen of in het geval van Red Bull, een goed chassis. “We willen meer, we willen races winnen. We zijn nu goed op weg en weten dat we samen met Honda een zeer goed pakket hebben. Om voor overwinningen te strijden hebben we een snellere ontwikkeling van ons chassis nodig. En, die gaat er ook komen ook”, klinkt het vol vertrouwen.

Reageer op artikel:
Verstappen is titelkandidaat na derde plaats Grand Prix van Australië
Sluiten