Voetbal 4 jan 2019 Jan De Raab

Versterking voor Ajax uit Zuid-Amerika: Magallan tekent voor ruim vier jaar

Financieel Directeur van Ajax, Marc Overmars, zit met een luxe positie in zijn maag. De club barst van het geld en wil graag de selectie versterken, maar wie ga je kopen, welke speler is interessant en wat doet de concurrentie. Voor Marc Overmars zou het voldoende kunnen zijn om er hoofdpijn van te krijgen, maar voorlopig is dat nog niet het geval. De eerste aankoop is in ieder geval wel bekend: Lisandro Magallan. Hij komt van Boca Juniors en heeft zich voor vierenhalf jaar verbonden aan de Amsterdammers.

Magallan brengt de Ajax defensie op peil

Traditiegetrouw is de winterstop voor de meete clubs het ideale moment om de selectie weer op peil te brengen. De competitie heeft laten zien waar de zwakke liggen en dus gaat men met de aanvoer van vers bloed de tweede helft serieus aanpakken. De komst van de 25-jarige Magallan is wat dat betreft een welkome aanvulling op de al ruime selectie. De rechtsbenige verdediger werd al eerder gekeurd in Amsterdam, maar een contract bleef voorlopig nog uit.

In Amsterdam zal Magallan zich snel thuisvoelen. De selectie van Ajax kent immers in de persoon van Nicolas Tagliafico al een Argentijn. Magallan zal aansluiten bij de Ajax-selectie tijdens het trainingskamp in Florida.

Nog een kanshebber: Diego Lainez

Naast Magallan hebben de Amsterdammers ook hun oog laten vallen op een andere voetballer uit Zuid-Amerika. De nu 18-jarige Diego Lainez mag zich verheugen op warme belangstelling vanuit de Nederlandse hoofdstad. Lainez wordt vanuit diverse kanten gezien als een supertalent wiens bijnaam gekscherend ‘Mexicaanse Messi’ is. Volgens meesterscout Piet de Visser valt dat wel mee en wordt er vooral met hollandse nuchterheid gesproken over de waarde van de jonge mexicaan.

“Ik heb ze allemaal gezien, de nieuwe Messi’s. Ook de echte, toen hij 13 was. Aan dat niveau kunnen deze jongens niet tippen. Met Messi is niemand te vergelijken. Een speler als Messi wordt één keer in heel veel tijd geboren”, aldus de Visser.

Ajax Diego Lainez

Jong supertalent

De Visser volgt de Mexicaan al geruime tijd en is dusdanig onder de indruk dat hij een transfer wenselijk zou vinden. Zo zag hij Lainez op 17-jarige leeftijd al de sterren van de hemel spelen op het toernooi in Toulon. Behalve het maken van twee mooie doelpunten werd hij ook verkozen tot beste speler. Overigens verloor mexico destijds de finale van Engeland.

Levensgevaarlijk vanaf de vleugels

Lainez is een supertalent met ontzettend veel kwaliteiten. De Visser ziet in hem “een speler met veel techniek en snelheid, met veel kwaliteiten en mogelijkheden. Hij is nog wel wat speels, nog niet zo sterk en moet nog wat effectiever worden. Hij kan linksvoor, rechtsvoor en op tien staan. Al is hij meer een dribbelaar. Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk.” De Visser ziet goede toekomstmogelijkheden, maar waarschuwt voor al te veel optimisme. “Hij gaat het wel maken bij Ajax. Maar ze moeten hem rustig brengen. Het is een goede zaak als ze hem nu al halen, dan kan hij worden klaargestoomd en er volgend seizoen staan. Als opvolger van David Neres bijvoorbeeld.”

NOSNOS

Reageer op artikel:
Versterking voor Ajax uit Zuid-Amerika: Magallan tekent voor ruim vier jaar
Sluiten