Formule 1 29 nov 2018 Marlon Labrie

Vijf dingen die je nog niet wist over Fernando Alonso

De F1 carrière van race held Fernando Alonso zit er sinds vorige zondag echt op. We nemen afscheid van een Spaanse legende die in zijn hoogtij twee keer wereldkampioen wist te worden. Om Alonso te eren hebben we vandaag vijf dingen die je nog niet wist over Fernando Alonso.

Jongste coureur ooit die een Grand Prix wint

Op 24 augustus 2003 won Fernando Alonso als 22-jarige coureur zijn eerste grand prix ooit. De jonge coureur reed toen voor Renault en wist de GP van Hongarije met overmacht te winnen. Hij was toen officeel de jongste coureur die ooit een GP had gewonnen. Vijf jaar later werd hij door Sebastian Vettel van de troon gestoten. Het record staat nu op naam van Max Verstappen die in 2016 de GP van Spanje op zijn naam wist te schrijven, hij was toen 18 jaar oud.

Fernando Alonso staat op nummer #39 van de Forbes list of The World’s Highest-Paid Athletes

Dat Formule 1 flink geld in het laatje kan brengen weten we natuurlijk allemaal. Wat we niet wisten is dat Fernando op zijn oude race dag nog steeds lekker geld verdiend. De 37-jarige Spanjaard verdiende dit seizoen bij McLaren dik 32 miljoen dollar. Niet vervelend toch? Dit extreme bedrag plaatst Alonso op nummer 39 van de Forbes list of The World’s Highest-Paid Athletes, mooie plek!

32 Grand Prix overwinningen

Dat Alonso een goede coureur was weten we natuurlijk allemaal, het aantal prijzen wat hij gepakt heeft weten we niet allemaal. De Spanjaard pakte in zijn carrière in totaal 32 grand prix overwinningen. Zijn eerste GP overwinning was de GP van Hongarije in 2003, zijn laatste GP overwinning was de grand prix van Spanje in 2013.

Check hier het schema met al zijn 32 overwinningen.

GP overwinningen Fernando Alonso

Indianapolis 500 Rookie of the year

Alonso miste in 2017 de Grand Prix van Monaco en nam in plaats hiervan deel aan de Indianapolis 500 voor het team Andretti Autosport. Alonso kwalificeerde zich als vijfde voor de race als de beste rookie. Tijdens de race lag hij 27 van de 200 ronden aan de leiding, maar na 179 ronden begaf zijn Honda-motor het en moest hij uitvallen. Door zijn sterke prestatie werd hij wel uitgeroepen tot de Indianapolis 500 Rookie of the Year.

Droom om de Triple Crown te winnen

Het is de ambitie van Alonso om de Triple Crown te veroveren; het winnen van de Grand Prix Formule 1 van Monaco, de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans. De GP van Monaco won Alonso in 2006 en 2007, de 24 van Le Mans heeft Alonso ook al op zijn naam staan alleen de Indy 500 ontbreekt nog. Een mooi toekomst doel voor de Spanjaard. Er is op dit moment maar één coureur die het gelukt is om de Triple Crown te winnen, dat is Graham Hill! Het zou gaaf zijn als Alonso in zijn voetsporen kan stappen.

Raak je niet uitgelezen over Fernando Alonso? Check dan dit toffe artikel over de carrière van Alonso

Reageer op artikel:
Vijf dingen die je nog niet wist over Fernando Alonso
Sluiten